Vi vil på enkelte overfarter og ved andre anledninger ha med gjester ombord. Disse vil presenteres her:

Gorm Krogh 26. juni - 8. juli

En ekte “familievenn” som alle setter pris på å ha ombord og å være sammen med. Har seilererfaring fra egen båt og har vært med oss på flere Færderseilaser. Mønstret på i Arendal og er med på første overfart fra Norge til Skottland.

 Nina og Gorm

Nina Krogh 2. juli - 8. juli

Venninne fra gymnaset og konen til Gorm. Ikke glad i å seile, derfor passet det veldig godt at hun ville være med gjennom Caledoniakanalen, hvor man forflytter seg ved hjelp av motor. Mønstret på i Inverness, og forlater oss i Oban.

Marius 

Marius Krogh 2. juli - 8. juli

14 år gammel gutt vi har lært å kjenne siden han ble født. En morsom gutt, som skaper mye latter og glede for store og små! Veldig hyggelig at han ville være med på en bit av turen vår. Mønstret på og av samme steder som Nina.

Ivar på tur Ivar Brundtland  2. august - 9. august

Ivar er Martins barndomsvenn og har vært med over Biscayabukten fra Kinsale til La Coruña. Han introduserte Martin i “turseilingsverdenen” for nesten 30 år siden i en klassisk treseiler, som var et sameie mellom fire kamerater. Ivar har også vært en positiv pådriver i realiseringen av langturdrømmen. Ivar er opptatt av sikkerhet, og har underveis bidratt til et par oppgraderinger for rigg og seil, i tillegg til at vi fikk øvd oss på å legge bi i Biscayabukten. Han hadde nattevakter sammen med Ludvig og Sara, og fikk opp deres interessen for fyrkarakteristikker under innseilingen til La Coruña. Det har vært en glede å ha Ivar ombord. El Mar er i trygge hender når Ivar etter planen skal seile den hjem fra New York i juni 2010.

gjest.JPG Greet Arentz-Hansen 24. september

Mor, bestemor og svigermor til El Mars faste besetning. Vi har vært mye sammen her på Madeira mens hun har bodd på hotell i Funchal (fra 20. - 27. september), og hun var med oss på en dagstur for å feire bursdagen sin den 24.

30-oktober-b.JPG  Magnus, Marthe, Herman, Maiken og Birgit Fjellstad 27., 30. og 31. oktober

Familievenner vi har hatt siden de eldste barna gikk i park sammen. En ekte seilerfamilie, med erfaring i alt fra Optimist, 29′er, Europajolle og Laser, og de stiller hvert år bøya si i Engelsviken til disposisjon. Alle uten Petter har tilbragt 25/10 - 1/11 i Adeje her på Tenerife, og vi har tilbragt dagene sammen der, ombord i båten eller i Las Galletas.

Agnes, Helene, Thor Christian, Margrethe og Henrik. Helene, Margrethe, Henrik, Agnes og Thor Christian Mohn/Moen 14.-21. november

Thor Christian, barndomsvenn av Martin og en av de fire medeierene av den klassiske treseileren. Han giftet seg tilfeldigvis med Ellen Margrethes søster, Agnes, og sammen har de de tre barna Henrik, Margrethe og Helene. Bortsett fra Thor Christian trives de andre bedre når det blåser mindre enn 7 knop, og helst i båt uten mast. Men de viste stor sportsånd og greide seg fint gjennom uken.

Camilla, Mille og KathinkaKathinka Stockfleth, Camilla Engebretsen og Mille B-O Hauge 20. februar - 6. mars

Venninder av Sara fra Svendstuen skole. Etter barneskolen har de vært spredd på ulike skoler, men de har hele tiden vært mye sammen, både gjennom ulike treningsformer i Heming og mer sosialt. Jentene har ikke veldig mye seilerfaring, men trosset selvfølgelig det for å treffe bestevenninen sin i Karibien :) De mønstret på i flotte matrosgensere. Med deres sporty innstilling og gode humør har seilingen gått fint, -med seabands og noe “attåt” til hjelp.

Bjarne Sanness og Rolf Arentz-Hansen

Bjarne Sanness og Rolf Arentz-Hansen 7. april - 10. april

Rolf er Martins bror og Bjarne er Rolfs studiekamerat fra Bø. Begge har en viss form for maritim bakgrunn; Rolf har seilt A-jolle og var ivrig Flipperseiler noen år i ungdommen. Han har deltatt som mannskap i Hollenderseilasen som en slags representant fra moderlandet. Dessuten har han padlet elvekajakk på høyt nasjonalt nivå. Bjarne, som er fra Kongsberg, har avtjent værneplikten i Marinen. Begge har seilt sommerturer som bridgemannskap i Oslofjorden ombord i “Elskling”, en Maxi 100.

Gjester av kaptein Ivar når båten seiles hjem fra New York:

JanJan Gunnar Storli

 Venn av Ivar tilbake fra studietiden i Trondheim på 85+ tallet. Friluftsmann med sans for det gode liv.  Jobber med ledeutvelgelse (det ser du jo av det bildet vi fant i farten), og har kone og to gutter som venter spent på hans tilbakekomst…. Gift med besteveninnen til Ivars ex kone.

ØyvindØyvind Dølemø 

Studievenn av Ivar fra NTH.  Glad i det gode liv - lar seg ikke styre av samfunnets forventninger om hvordan man “skal være”.  Jobber som lærer på Bergen Maritime, og har den høyeste utdannelse innen “sjøfart” man har godt av når man skal seile havseiler……Trenger noe i håret for å holde det på plass i kuling.

ToreTore Gjendemsjø

Venn av Ivar fra felles arbeidsplass flere år tilbake.  Liker seiling, og disponerer egen havseiler med innebygget 3 fot sjuke relatert til El Mar. Denne Atlanterhavskryssingen blir garantert ikke den siste for Tore.  Egentlig har Tore en avtale fra flere år tilbake med Ivar om å seile Tores båt til vestindia, men denne muligheten med El Mar kom før vi fikk realisert den planen…….

ThomasThomas Brundtland

Blir med pappa på hans drømmetur. Gleder seg mest til New York, og til å møte flere av hans generasjon på Azorene.  Synes det er dumt at det ikke er internett på atlanterhavet…..På bildet trener Thomas seiling på kamelryggen…