10 Juni Azorene Dag 11

Posisjon 39:09.883N 36:06.252W

Duogen problemer og fulglefangst

Jada, duogen’en trengte litt omsorg igjen. Denne gangen var det brudd i den delen som forbinder den hvite stangen og selve propellen. Sus synes hun hørte en litt rar lyd, og da jeg dro den opp sank hjertet i brystet da jeg så den hvite stangen hang og slang. Men, det meste lar seg fikse. Jeg fjernet den ødelagte delen, boret et hull rett gjennom glassfiberstangen og satte på propellen igjen. Det vil ikke holde evig fordi hullet til låsebolten er så stort at godset over hullet delvis forsvant da stangen ble kuttet til å passe i propellhylsen.
Jeg sendte en mail til Alison i Eglectic Energi og bestilte en ny del for levering Horta. Alison svarte med en gang, og den er allerede i posten. Alison opplyste også at den delen som gikk i stykker nå blir produsert i metall. Den som røk var i plast.
De av dere som skal på tur med DuoGen; husk å ta med alt dere får av reservedels-kit. Dere vil trenge det. Patentet er genialt, men dessverre er produktet for dårlig tilpasset livet på havet. Ting går i stykker alt for lett. Feks. slites hullet til bolten i den støpte hesteskoholderen der hele sulamitten henger slik at jeg snart må sette inn en hylse. Metallet de har brukt er støpt aluminium, og det er ikke solid nok for de tusenvis av sideveis-bevegelser dingsen skal tåle.
Det er fiskelykke i området, ikke for oss, men for de lykkelige fiskene som ikke henger på krokene våre. Derimot har vi fått fuggel. Ikke på kroken heldigvis, men i snøret. Flere ganger har Roy måtte hale ombord uforsiktige fugler for å befri de fra fiskesnøret. Men får han noen takk ? neida ! de bare driter å stikker avgårde.
Vi passerte under 500nm igjen sist natt, og hadde champis til frokost. Natten var igjen preget av varierende og lite vind, så utseilt ble bare 156nm.
I går hørte vi Bonnie af Stockholm snakke med en annen båt. Vi prøvde da å kalle de opp, men uten å få svar. I dag derimot var de nærme nok, og vi hadde en koselig prat med Tommy. Egentlig er ikke dette havet så stort ! Sist vi så Bonnie var på Tobago Cays, og så møter vi de midt utpå her flere måneder senere ! De ligger ca. 50nm unna oss, og jeg tror vi kommer inn før de. Det skal ihvertfall bli hyggelig å se de igjen.
Ut fra Escape

5 kommentarer til “10 Juni Azorene Dag 11”


Skriv en kommentar