13 Juli Caledonian Canal

Posisjon 56:50.536N 5:07.354W

Mye norskt

Vi så vel en 5 norske båter som var på vei vestover, samt 3 som er på vei hjem. Mye norske båter, men vistnok ikke noen rekord iflg. slusemannskapene. De syntes de hadde sett unormat få norske båter hittil i sommer. Alle som frekventerer Caledonian kanalen skal ikke på langtur. De fleste er faktisk bare på en vanlig sommerferie.
Vi overnattet i marinaen i Oban som IKKE ligger i selve byen men på en øy (Kerrera) på den andre siden av sundet. Det går ferge over, men vi tok en rolig kveld ombord. Været inbød heller ikke til noen utflukt. Vi har kjørt varmeapparatet nesten døgnet rundt siden vi kom til Dublin. Iflg. en utflyttet nordmann vi traff er det 20-30 år siden de hadde hatt en så kald og våt juli. Selvsagt traff vi akkurat den… Det er et pent landskap her, men temperaturen tar litt “brodden” av all idyllen. Vi så faktisk sne på et av fjellene…
Vi ruslet oppover med 1-2sm vind rett i mot. Det var kaldt, men det regnet heldigvis ikke. I 1400-tiden var vi ved det vestre innløpet til Caledonian kanalen; Corpach, som ligger like ved Fort William.
Siden vi traff perfekt på laveste lavvann måtte vi vente et par timer på å komme inn i slusen. I ventetiden hadde vi faktisk sol, og vi kunne ta av oss både votter og luer et par timer. Sluseområdet er veldig pent. Små vite murhus, stensatte gangveier/slusekanter og et fantastisk hyggelig slusemannskap. De vet ikke hva godt de kan gjøre for deg. Vi fyllte diesel, og da krysset betjeningen av på et sjema at kun 60% skulle gå til fremdrift, resten til oppvarming. Det er mye billigere diesel til oppvarming enn til motorbruk. Der sparte vi en god del pints. Vi la oss til for natten siden det var blitt sent og slusene stenger kl. 1800
Utsikten fra cockpit var fantastisk. Nydelig sluseanlegg og Mount Nevis, storbritannias høyeste fjell (1344m).
Vi ruslet en tur opp i byen og handlet mat på coop og rekognoserte litt på den lokale puben. Deretter ruslet vi opp til de neste slusene som vi skulle igjennom dagen etter. Det er 8 sluser etter hverandre som kalles Neptuns Stairs. Et fantastisk anlegg.
Nok en liten pub-tur før vi ruslet ombord til middag som bestod i resten av tunfisken vi fisket på vei fra Horta. Vi har hatt noen store stykker liggende i olivenolje og urter til preservering. Det smakte nydelig. Tidlig i seng med en god bok.
Ut fra Escape

DSC_0793.JPG

DSC_0796.JPG

DSC_0802.JPG

DSC_0807.JPG

DSC_0819.JPG

DSC_0820.JPG

DSC_0823.JPG

DSC_0840.JPG

DSC_0861.JPG

DSC_0865.JPG

1 kommentar til “13 Juli Caledonian Canal”


Skriv en kommentar