18 Juli Nordsj

Posisjon 57:42.808N 1:55.719W

Sjarmøretappen

Nordsjøen blir det siste lange strekket. Dog, langt og langt. Vi har blitt ganske vant til disse overfartene etterhvert, og 3 døgn i sjøen regnes som en spurtetappe.
Vi gikk fra Inverness Marina i dag tidlig kl. 0545 med høyvannet. Stedet er ikke å anbefale. Det er ingenting der, kun en helt ny marina og en brakke med kontor. Vi kunne tatt taxi inn til Inverness som ligger ikke langt unna, men vi syntes vel at vi hadde “gjort” den byen allerede. Siste dagen der var vi på utestedet Hootanannys og så et lokalt band spille tradisjonell Skotsk folkemusik med feler, fløyte og trekkspill. Skikkelig gøy.
Vi flyttet oss fra Seaport marina innenfor sjøslusene i går ettermiddag. Marinaen er en fin marina ganske nær sentrum. Billig var det også. Første natten er gratis, og for de neste betalte vi bare 8 pund + 2 for strøm. Det krydde forøvrig av norske og svenske båter der.
Når vi gikk ut de to siste slusene fikk vi noen skikkelige vindbyger. Det blåste mellom 15 og 17 sm, og med strømmen i motsatt retning ble det en interesant tur ned til Inverness Marina som bare lå noen stenkast utenfor den siste slusen.
I dag har det vært litt blandet vær. Lite vind til å begynne med, så fin seilvind rundt 10sm i noen timer, og nå blåser det knapt 2 sm. Værmeldingen for turen er stort sett for lite vind, så det blir nok motorkjøring mesteparten av veien.
Ut fra Escape

2 kommentarer til “18 Juli Nordsj”


Skriv en kommentar