19 Juli Nordsj

Posisjon 57:46.010N 2:55.680E

Et litt slisomt døgn

Vi er jo ikke vant til sjø inn forenom tvers, så både Sus og jeg ble faktisk litt ugne noen timer etter at vi forlot Peterhead (østspissen av Skottland). Sus måtte mate krabbene, mens jeg holdt meg så vidt. Rart, nesten ikke vind men allikevel ukomfortabel skvalpesjø som lagde litt ugreie bevegelser i båten. Nordsjøen lever opp til sitt rykte. Nå derimot er sjøen mer rett i siden, og den har lagt seg til en mer eller mindre ubetydelig krusning på overflaten. Fremdels lite vind, så vi kjører motor og storseil. Vi er lovet litt mer til natten, så vi får se.
Mens jeg sov min skjønnhetssøvn, ble Sus oppkalt av Oda, en norsk båt som så oss på AIS’en. De var på vei vestover til Skotland, og skal på langtur om et par år. De har fulgt oss på bloggen vår hele året, og syntes det var rart å skulle møtes praktisk talt midt i nordsjøen. Jeg syntes det derimot begynner å bli helt vanlig å møte norske båter på langtur. Det formelig vrimler av de. Vi ønsker Oda god tur, både på denne, deres første overfart, og senere når de drar på langtur.
Nu er det snart middag, og sola titter så vidt frem.
Ut fra Escape

2 kommentarer til “19 Juli Nordsj”


Skriv en kommentar