Seiling sammen med Rudningen. Fra P. Soller - til Andtratx

Fredag morgen hadde vi avtale med Anders, Lene, Philip og Aurora om en seiltur. Været var flott i tillegg til at vi hadde litt seilevind. Kl. 1015 kom de om bord i Marina de Bonaire, en havn som ligger kort vei fra stedet de bor. Vel om bord satte vi seil og seilte østover. Phillip fikk en innføring i seilingens mysterier og fulgte nøye med. Aurora ga uttrykk for at hun ville bade. Derfor gikk vi inn i en cala og kastet anker. Alle hoppet til sjøs. Aurora var den mest ivrige og svømte alene kun iført armringer. Etter at Anders, Lene, Aurora, Philip og matrosen  rodde LILLE GOFFY forbi en militær sperring og forsøkte å innta et fort, kom de seg  raskt tilbake til GOFFY. Da hadde kapteinen allerede ostesmørbrød klare.Så var det bading fra båten igjen. Matrosen kastet seg ut fra LILLE GOFFY. Idet Han kastet seg til sjøs spjæret han badebuksa. Han var ikke sen om å saksøke kapteinen på GOFFY for å få ny badebukse. Da kapteinen mente at den ble spjæret etter at han hoppet ut i sjøen, var ikke dette ansvaret til GOFFY. Etter en lengre diskusjon mellom kapteinen og matrosen, ble det inngått forlik, noe som gikk ut på at slitasje og elde medførte at verdien på buksa var gått i minus 20 euro, noe matrosen betalte til kapteinen på stedet.Senere ble det servert de lekreste omelettene (om jeg må si det selv), med det merkeligste innhold. Maten ble svelget sammen med de lekreste drikker . Etter en fin seiledag førte Philip skuta trygt i havn i Pollenca. Takk for en fin dag.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                     Etter                                                                                                                                                                                                                           Etter en rolig natt på svai, satte vi kursen mot P. Soller. Meningen var at vi skulle gå til Menorca, men værmeldingen tilsa at det ville være en fordel å vente til ut i neste uke med å gå over til Menorca. Nordøstlige sterke vinder, lavtrykk og et stort nedbørområde var på vei……… Etter noen flotte seiltimer mot P. Soller la vi oss på svai i havna. Det var stor fiesta i P. Soller denne helgen. I løpet av ettermiddagen fyltes havna opp av store og små båter og vinden økte fra forskjellige himmelretninger. Etter hvert økte vinden så mye at vi fant det mest fornuftig å forlate havna og sette kursen sørover til Puerto Andraitx som egentlig var målet på søndag for å komme i le for uværet. Under veis møtte vi sterk vind opp til 18-19 m/s og kraftige dønninger. Etter mørkets frembrudd valgte LILLE GOFFY som hang og slang akterut å si ifra at dette syntes han var litt i tøffeste laget. På en bølgetopp i sterk motvind, valgte han å legge seg på ryggen slik at årene forsvant i dypet (Anders vi trenger ikke ny skrue til årefestet) og påhengsmotoren slukte  saltvann resten av turen mot Andraitx. Etter en slitsom kveld/natt, kom vi inn i P. Andraitx ca kl. 0100 og la oss til ved en bøye. Spanjolene sier at det er ekstremvær også i Middehavet i sommer, noe som er uvanlig. Det varierer mellom vindstille og sterke kastevinder, lyn og torden og kraftig nedbør, men med lange perioder og dager med kjempefint vær. Varmt er det hele tiden.Når det meldte lavtrykket og nedbørsområdet har passert mandag/tirsdag ser det ut til å bli en rolig periode. Da står Menorca for tur……………..  dsc_0129.JPGdsc_0120.JPGdsc_0123.JPGdsc_0124.JPGdsc_0135.JPGdsc_0140.JPGdsc_0141.JPGdsc_0142.JPGdsc_0151.JPGdsc_0150.JPG

2 kommentarer til “Seiling sammen med Rudningen. Fra P. Soller - til Andtratx”


Skriv en kommentar