Torunn “the captain”I mai 2007 reiste vi til Mau i Danmark og hentet båten. Jeg hadde lenge snakket om at jeg hadde lyst til å forsøke seillivet igjen. Jeg hadde seilt sjøkorpsets (KFUMs sjøkorps) båt Mohawk II som 13 - 16 åring. Jeg har hatt mindre landstedsbåter på hytta i Hallangspollen i alle år, men nå ville jeg forsøke seillivet igjen i en alder av 70 år. Torunn som ikke hadde vært så mye til sjøs, tente på ideen om å kjøpe en seilbåt. Vi var på flere båtutstillinger og så på mange forskjellige båttyper, men havnet alltid tilbake til Bavaria. 37 fot Cruiser, 2 lugarers som passer oss to utmerket.

Før avhentingen av båten tok jeg et gjenoppfriskningskurs hos Lunde Båt som førte til Day skipper sertifikat. I tillegg gjennomførte Torunn seilkurs for nybegynnere og jeg tok VHF sertifikat.

7. mai 2007 seilte vi “Goffy” inn Leangbukta hvor hjemmehavna skulle bli de følgende årene.

Sommeren 2007 seilte vi svenskekysten sammen med et vennepar, i tillegg til mange fine turer på Østfold- og Vestfoldsiden med Bavariatreff på Oscarsborg som et høydepunkt.

Sommeren 2008 hadde vi mange fine turer på fjorden, svenskekysten, Kosterøyene, Læsø, Skagen mm. Denne sommeren begynte vi å leke med tanken om å seile sydover. Vi hadde stor nok båt, og begge var tent på ideen. Planleggingen staret for alvor og vi bestemte dato for avreisen som skal være 3.6.10 da Torunn fyller  år. Vi begynte å anskaffe utstyr, se under “Båten”.

Våren 2009 tok Torunn “Day skipper” sertifikat. Denne sommeren seilte vi flere uker på sørlandet, over til Koster og svenskekysten. Vi drømte ofte om turen til Middelhavet vi skulle gjennomføre sommeren 2010. Våre venner Liv og Knut (Knut er venn siden vi begge var med i Sjøkorpset i 50-årene) ville være med. Våre venner fra Hammerfest Gudrun og Svein hadde lyst til å bli med en strekning. Som Gudrun sa: “ A once in a lifetime experience”.