FAST MANNSKAP - TORUNN OG SIGBJØRN WATHNE

Sigbjørn

kaptein.JPGSigbjørn er skipper ombord i S/Y Goffy. Han lærte å seile i Sjøkorpset (KFUMs Sjøkorps medl. nr. 1621) som 14-15 åring. Han var bl.a. med å seile S/Y Mohawk II på tokt til Sverige og Danmark. Som 19 åring dro han til sjøs på tankbåt og var borte ett år. Deretter har det vært småbåter på hytta i Hallangspollen i alle år. Sammen med Torunn kjøpte de S/Y Goffy i 2007. Etter anskaffelsen har det blitt mange turer til sørlandet, svenskekysten og Danmark. Sigbjørn har tatt “Day skipper” sertifikat, VHF sertifikat og seilte “Ferdern” sommeren 2009. Han vil også seile “Skagen Race” i mai 2010.

Torunn

matrosen.JPGTorunn er skipperens høyre hånd og beste støtte ombord. Hun ble bitt av “seilbasillen” allerede etter den første turen med S/Y Goffy. Hun har vært ivrig seiler etter at hun tok begynnerkurs i seiling våre 2007. Våren 2009 tok også hun “Day Skipper” sertifikat. Torunn elsker å være på sjøen, selv om hun ikke har likt seg ombord i raske småbåter. Hun er alltid sammen med Sigbjørn når vi legger ifra……

 

ETTAPPEMANSKAP

Knut Bjørnstad

dsc_0023.JPGKnut er også sjøkorpsgutt (nr. 1708) og seilte bl.a. S/Y Mohawk II på tokt. Knut og Sigbjørn har beholdt vennskapet gjennom 55 år. Knut har seilt sammen med oss ombord i S/Y Goffy, han er en glad gutt, flink i byssa og er nøye på at flagget settes og tas til rett tid. Han vil helst stå til rors og la autopiloten hvile….

Liv

dsc_0027.JPGGift med Knut. Bor sammen med Knut i Drøbak. Hun var med i “Morild” (dameklubben i Sjøkorpset) og er glad i sjølivet. Hun har vært med å seilt S/Y Goffy. Alltid i spudlende godt humør……..

Svein Nilsen

svein.JPGBosatt i Hammerfest og gift med Gudrun. Han har en stor motorbåt som han seilte fra Bergen til Hammerfest i 2008. Kan sjømannskap, navigering og er glad i å være på havet “å stå han av….” Vi møtte Svein og Gudrun påKoh Lanta, Thailand etter tsunamien i januar 2005. Vi har siden holdt kontakten og vært sammen i Thailand flere ganger. Svein gleder seg til å bli med fra København til La Coruna.

Gudrun

gudrun.JPGProfessor. Glad i båtlivet. Har ikke seilet før, men lærer fort…….. Uttalte da det var snakk om å mønstre på :” Once a life time experience”.  Da Gudrun tvilte om hun turde bli med over Bicaya, ble hun truet med “kjølhaling”. Hun ga seg med en gang og blir med….selvfølgelig.

Arne

dsc_1566.JPGTorunns svigersønn. Har selv en Bavaria 38 Cruiser, 2008. Har seilt hver sommer siden han og Heidi kjøpte båten i 2008. Han har seilt Ferdern og skal seile Skagen Race i år. Han blir med over Biscaya. Tryggheten selv…….