Dragoner og apekatter i Lehoch Ginggo Rindja

dump-100912-gili-air-099-finn-paa-toppen.jpgdump-100912-gili-air-096-gjengen-paa-toppen.jpgdump-100912-gili-air-091-reidun-paa-toppen.jpg

Egg, kinakaal,tomater,loek,bananer, honningmelon, “andre” lokal groenne vekster, penger fra bankautmat, tunfisk fra fiskemarkedet …litt brunt drikke paa boks og paa flasker, ja saa var provianteringen unnagjort. Enkelt og greit. Resorten vi ankret opp foran hadde bil med sjaafoer og vi betalte pr time vi trengte ham og han visste selvfoelgelig hvor alt var noe vi var veldig glade for ettersom gaaturene mellom hvert av stedene vi trengte aa dra til, var alt for lange for aa unnagjoeres til fots.


Hva skulle vi saa gjoere i Labuan Bajo etter at vi foelte vi hadde sett “byen” gjennom vaar handlerunde. Vannet var ikke innbydene for aa bade, ingen rev og snorkle paa, fire dager til Sail Indonesia arrangement. Nei, vi maatte finne paa noe ettersom oeyene rundt Rindja og Komodo jo kan tilby de mest eksotiske steder for aa se verdens stoerste oegler og kanskje ogsaa noen av de beste snorkling/dykkesteder i denne del av Asia.
Dybdemaaleren har ikke vaert helt venn med oss i det siste og har bare vist dybder naar den selv har funnet det best. Maskinisten har dratt seg i haaret, ja det han faar tak i for det er jo ikke saa mye paa den knollen, for hver gang han gjoer noe som kunne avhjelpe situasjonen, og naa gjenstaar bare en ting. Foelge ledninger for aa sjekke om det kan vaere en eller annen skjoet som han ikke vet om og hvor det foelgelig kan vaere kontaktfeil. Med denne tekniske situasjonen er det derfor ikke like lett aa snirkle seg inn og ut av ankringsstedene. BLUES har derfor vaert god aa ha for aa gi oss indikasjoner om dybden.
Etter vel fire timer med Jernhesten i fullt trav stoettet av bare litt seil etter som vi hadde vinden nesten rett i baugen. Havet “rant” som en elv og det var stroemhvirvler vi sjelden ser paa havet…og tiden kom. Foerste destinasjon “Sabajor Ketjil”, ble funnet aa vaere for utsatt i den aktuelle vindretningen og maa besoekes naar vaeret snur. Etter aa ha lyttet paa radioen og baater som allerede var ankommet bedre ankringsteder, ble kursen satt og her ligger vi og kikker etter oegler og apekatter.dump-100912-gili-air-078-reidun-venter.jpg
dump-100912-gili-air-079-vi-venter.jpgEn av de foerste baatene som ankom fikk se begge deler, men paagangsmotet til gummibaatfolket skremte nok alt vilt fra stranden etterhvert som de strenest innover for aa “se bedre”.

 

Derfor var baade Byssegutten og Skipperen tidlig oppe. Byssegutten for aa servere kaffe til Skipperen og Skipperen for aa se etter de ettertraktede dyr. Og saa sannelig! Tror du ikke han i kikkerten fikk oeye paa apekattene som loep rundt og etterhvert grov i sanden (etter hva…vites ikke) inntil gummibaatfolket igjen beveget seg innover…og selvfoelglig skremte dem. Australiere…som kanskje tror de er i en dyrepark? Nei ikke vet vi, men dumt var det og Skippern kom slukoeret bak i cokpit og berettet sitt syn overfor en litt soevning Byssegutt som imellomtiden hadde tatt seg en kort svoemmetur for aa riste natten av seg. Ja, for nettene blir som i “musevisa”, …lange… ettersom vi jo er i seng mellom ni og ti.
Nei, vi faar nok bare gjoere som ellers, … la tiden komme …saa blir det vel baade dragoner og apekatter aa faa se.
Dessverre tillater internettforholdene enda ikke aa laste opp bilder noe vi vil gjoere saa snart vi faar anledning til det….og det har vi naa gjort 25.september …og bilder fra fjellturen vi hadde sammen med flere andre baatmanskap.dump-100912-gili-air-081-teluk-ginggo-gjengen.jpgdump-100912-gili-air-094gjengen-paa-toppen-2.jpgdump-100912-gili-air-106-statuen.jpg

 

 

 

Og saa en navnebror….Finn… fra baaten Anui, Australia som foroevrig er kjenning av Heidi og Eivind paa Empire. dump-100912-gili-air-086-navnebror.jpg

Kikkerthilsner

 

 

 

S/Y HILDE

Reidun & Finn

Fredag 3.september

2010 0700 Indonesisk tid

2 kommentarer til “Dragoner og apekatter i Lehoch Ginggo Rindja”


Skriv en kommentar