Nattseilas til Medang

dump-100912-gili-air-111-fiskebruk.jpgFor fulle seil fosset vi vestover fra Gili Lawa med stroemmen med oss og med masse flotte bilder fra snorklingen godt arkivert. Dessverre bare i hukommelsen. Ja, for vi har jo ikke undervannskamera saa bilder aa vise frem blir det nok ikke. Bilder? Ja det har blitt lite med det i det siste men slik er det bare. Vi er i et “U-land” paa saa mange maater ogsaa naar det gjelder kommunikasjon som vi tidligere ogsaa har berettet om.
Det er lenge siden vi har seilet paa natten og det gjoeres ikke om vi ikke maa. Fiskebruk, flaater, baater opplyste og moerke…Nei, nattseilas gjoeres bare fordi det ikke er gode nok ankringsplasser.

Vi seiler fremdeles sammen med BLUES og det ble utvekslet mange nyttige informasjoner over VHF’en utover natten. Fiskebaatene minner om brislingsfiske eller for de som husker sildefiske paa fjordene med store lysbaater som lyste silda opp slik at den kunne tas.
Ankringsplassen vi kom til ga godt ly for de fleste vind og boelgeretninger og vannet var utrolig varmt. Vi ble moett av hyggelige lokale som ville gjoere handel enten det var med hummer eller groensaker og egg. Bertil paa BLUES forhandlet og forhandlet, men som Kokken kommenterte senere paa kvelden. Ikke betal foer du har faat varene! Naa var ikke betalingen alverdens og saa langt vi registrerte ble det nok ingen hummer paa manskapet paa BLUES og en oedelagt dykkermaske har faatt ny eier.
Ettersom temperaturen fortiden ligger godt over 30 grader kunne man oenske seg at vannet ga en svalende nedkjoeling noe det nesten ikke gjoer. Men, bading blir det og etter en lang natt var det baade sjamponering og skrubbing. Kokken hadde paa skrubbevaatt og resten av mansket stoo i koe for aa bli rengjort. Ingen slapp unna og utpaa ettermiddagen kunne det konstateres at lukten ombord bar preg av mer fransklignende odoerer enn av det barske seilerlivet.
Etter en koselig kveld ombord paa PEGASUS og etter aa ha skysset Bertil ombord, ble det igjen stille ombord i HILDE.

Nattseilashilsen

S/Y HILDE

Reidun & Finn

Onsdag 8.september

2010 1600 Indonesisk tid

2 kommentarer til “Nattseilas til Medang”


Skriv en kommentar