Snorkling blandt tunfisk paa Gili Lawa

dump-100912-gili-air-109-anui-i-gili-lawa.jpgdump-100912-gili-air-108-gili-lava-dykkerbaat.jpgSaa mye stor fisk og saa mange sorter av fisk har vi ikke foer opplevd. Gili Lawa paa nordspissen av Komodo maa vaere en av de aller beste snorklingsplasser vi har opplevd og det bar ogsaa turismen preg av. Store baater etter Indonesisk maalestokk, fulle av japanere og med dykkerkompressorer og flotte spisefasiliteter laa paa anker og lettbaatene kjoerte i skytteltrafikk mellom revet og baatene. Her var det ikke snakk om snorkling nei. Her var det dykking og fotografering og det var nok ingen tilfeldighet at dette stedet var valgt.
Tunfisk som sto i stroemmen rundt revet, papagoeyefisk saa store vi aldri har sett, en type bergulke som saa ut som en roed korall, fisk i alle regnbuens farger, fargede koraller …nei det vil ta for mye plass aa beskrive denne plassen saa godt at dere faar det flott bildet av denne bukta. Saa, det faar bli med denne lille “touch” av opplevelse som staar hoeyt paa listen over hva vi har opplevd.
Opplevd…Ja vi kom jo fra en annen stor opplevelse som ikke er saa mange forunt. Etter at vi hadde kikret og kikret paa bukta i Telluk Ginggo, saa…ja, der kom han…ruslende …Dragonen…og fort gikk det ikke. Men han siktet nok paa apekattfamilien som lekte og spiste borte i kroken av stranden og som sikkert mange ganger foer. Han ble oppdaget og borte var apene intil neste morgen. Dragonene derimot, ja for det var flere, ble ikke borte. Den ene la seg i et kratt like ovenfor stranden og en annen …ja han vandret likegjerne hele stranden fra den ene kanten til den andre. Et par tre hundre meter og tro det eller ei. Han passerte 10 meter unna der hvor noen seilere og deres barn satt, og de var ekstra spente paa om han skulle komme deres vei. Men nei. Han bare ruslet forbi og hadde nok spist den uken. Ja, for de spiser bare en gang i uken iflg “boka”. Den andre som laa i buskene laa i ro slik at vi fikk betraktet og tatt bilder av ham. Heldigvis var ingen av disse av den hissige sorten for iflge de lokale skal disse forhistoriske dyrene som tilogmed dreper Vannboeffel, vaere noe en skal passe seg for.
Gili Lawa boer settes paa kartet for de av dere som tenker paa aa ta dykkeferie i Asia og Labuan Bajo er stedet.
Snorklehilsner S/Y HILDE Reidun & Finn Mandag 6.september 2010 0700 Indonesisk tid

7 kommentarer til “Snorkling blandt tunfisk paa Gili Lawa”


Skriv en kommentar