Belitung

006-belitung-stranda.jpgJa saa ble det nattseilas igjen og vel 350nm er tilbakelagt fra KarimunJawa og en mengde fiskebaater og fiskebruk er passert. For foerste gang paa veldig lenge fikk vi “skittvaer” og det regnet og blaaste til den store gullmedalje. Ja, saa mye at ikke et eneste sted i cocpit var toert. Heller ikke paa manskapet som hadde vakt da det herjet som verst. Men, vi fikk seilt mer paa denne turen enn paa lenge og jernhesten fikk hvile, men ikke helt. Han maatte til pers..opptil flere ganger..!


Vel framme paa bukta paa oeya Bilitung, boed kokken paa poelsefest og BLUES la seg longside ettersom Maskinisten hadde avtalt aa faa bunkre vann direkte fra BLUES. Flott…naar vi ikke har watermaker…og vi er Bertil dypt takknemmelig.
For ikke aa sovne etter en nattseilasen, bestemte vi oss for aa dra i land aa se paa landsbyen. 003to-glade-gutter-igjen.jpgHer traff vi en mengde koselige og gjestfrie mennesker som var i forberedelsen til aa ta i mot Sail Indonesia som ville komme de neste dagene. Vi var noen dager i forveien denne gang for vi skulle ta “raka vegen” opp til Singapore. Landsbyen som folket bodde i laa litt lenger unna saa dit kom vi ikke.

Paa en av “restaurantene” fikk vi kaldt drikke i “krystallglass” og utpaa ettermiddagen servert eieren en aldeles nydelig middag. Og som ellers her i Indonesia,…nesten gratis…!004biletung.jpg
Vel ombord var hodene paa puta foer aatte og det var ikke en lyd ombord foer i dag tidlig.
Etter at forseilet paa BLUES var tatt ned og lappet, forstaget reparert kunne Bertil fornoeyd konstatere at seilet igjen kunne brukes. Akterankrene ble tatt og vi er i ferd med aa sette kursen for neste stopp noen hundre nautiske mil nordvestover, hvor vi skal feiere at vi krysser ekvator, denne gangen fra soer.
Poelsehilsen

S/Y HILDE

Reidun & Finn

Onsdag 6.oktober

2010 1200 Indonesisk tid

2 kommentarer til “Belitung”


Skriv en kommentar