Dette Dette er hjemmesiden til S/Y Katrina som 25. mai 2009 starter turen Atlanterhavet rundt. Tilbake i august 2010 Meeeeeen,,, dette er en plan, og planer kan lett endres...

Siste nytt:

Avlyst

mellom-porto-santos-og-madeira.JPGHei alle sammen

Nå er besluttningen tatt. Skipperen har slitt med en betennelse i skulderen i 3 måneder, og vet ikke når han blir kvitt den og smertene, så turen til neste år er avlyst.

Hilsen Wilhelm på SY Katrina

Ny tur til St. Lucia

 Denne siden vil ligge som det første du kommer til på hjemmesiden, så seilturer frem til vi drar vi ligge under denne.

Kaatrina klar for ny tur

Endelig kommer det litt nytt på hjemmesiden til SY Katrina.
Fortsett å lese ‘Ny tur til St. Lucia’

20. Juli. Onsdag

Vi våkner 07:55 og gjør klar til avgang som blir et kvarter senere i solskinn, og vi er rett øst av Risøybåen 08:21, der seilene er oppe og vi kutter motoren.

Fortsett å lese ‘20. Juli. Onsdag’

19. Juli. Tirsdag

Skipperhus i innseilingen  til Lyngør

I dag sover jeg til 06:45, og når jeg står opp et kvarter senere, ser jeg at flagget ikke ble tatt ned i går, så jeg gjør det nå. Etterpå setter jeg meg, skriver og leser på PC’n.
De andre vekker jeg når jeg begynner på frokosten, først te, så egg og bacon med ost oppå, som er fortært klokken 10, så mannskapet kan vaske opp.

Fortsett å lese ‘19. Juli. Tirsdag’

18. Juli. Mandag

Hytter ved HånesoddenI dag våkner jeg 07, og da er det opp å gjøre Katrina klar til avgang. 07:25 er skuta klar, jeg starter motoren. Fem minutter senere er ankeret oppe og setter kursen ut mot Varoddbrua i lettskyet vær.

Varoddbrua i baugen

Fortsett å lese ‘18. Juli. Mandag’

17. Juli. Søndag

Jeg våkner 08:50 og må opp, og etterpå setter jeg meg og legger inn seilingstallene for i går inn skjema, og skriver på et innlegg til hjemmesiden. 10:45 fyrer jeg opp Webastoen, for å koke ut de to som sover og få litt tørk i båten.

Fortsett å lese ‘17. Juli. Søndag’

16. Juli. Lørdag

I dag våkner jeg før mobilen skal vekke meg 07, og da er alle tre oppe, og vi er spente på om alle de fire båtene uten¬på oss er klare til avgang. Vi pusler med vårt og oppserverer etter hvert at det er liv i alle båtene fra 07:30. Og så skjer det et underverk i dag, for noen minutter på åtte starter den ytterste båten motoren og forlater havnen. Båten utenfor oss er litt treg, så vi kommer oss litt sent av gårde, med hele fem minutter. På åtte minutter er rekka vår tom for båter.
Fortsett å lese ‘16. Juli. Lørdag’

15. Juli. Fredag. Landligge i Skagen

Jazz i SkagenI dag sover vi til 08, før vi hører noen på dekk. Da er det opp og inn å lese nyheter på nettet.
08:25  går jeg bort og hilser på Pagurus. Der er de oppe, men er litt i tvil om hva de skal gjøre. Wictor hadde seilt til Hirtshals, hadde han vært alene, men de går nok sydover på østsiden av Jylland.

Fortsett å lese ‘15. Juli. Fredag. Landligge i Skagen’

14. Juli. Torsdag

Jeg hadde regnet med mye tråkk over båten i natt, men jeg sovnet uten å høre noen, og den første hører jeg ikke før 06:50 i dag. Det passer bra, for da må jeg en tur opp i servicebygget.
Fortsett å lese ‘14. Juli. Torsdag’

13. Juli. Onsdag

Familien Furøy i Pagurus

I dag er jeg oppe igjen 08. Da ser jeg at det er ledig plass litt lengre inn, der vi kan legge oss, så 08:00 – 08:45 flytter vi båten fra Fiskerkaien, først litt lengre inn, med anker ute i baugen.

Fortsett å lese ‘13. Juli. Onsdag’