26. juni. Lørdag. Alvekilen - Stavern

I dag er det opp ved åttetiden, men når jeg så setter meg til PC’n, dukker Kathrine frem fra akterlugaren og Marit fra forpiggen, så det blir det frokost, egg, bacon og tomatbønner. 09:45 er vi klare og starter motoren og hiver opp ankeret, som er fult av leire.

 

Jeg lar det henge i vannet, mens vi går sakte ut av Alvekilen. Ut i ytre del er ankeret rent, så det kan tas helt opp. Så fort vi er ute av hele kilen, legger vi kursen opp mot østre utløp av Tromøysundet, og det tar en time før vi er der. I solskinnet går vi for motor i 5 - 6 knop, for det blåser for lite til at det lille storseilet og fokka kan gi noe fart. Klokken halv ett er vi inne og viser fram Lyngør til Marit og Arne. Det er betydelig mer liv der nå enn da vi var der i september i 2008. 12:45 er vi ved det østre utløpet, og nå blåser det så mye at vi kan seile og kommer opp i over fem knop. Fidjebåen sør for Risør passeres 12:40 og vi er rett ut for sydspissen av Jomfruland klokken 16. Vi seiler på innsiden av Tvistein fyr og når vi passerer utenfor Naverfjorden, ringer vi Thomas, som er på hytta. Han ser oss og tar bilder med telelinse, som blir ganske fine. Så får vi se hvordan de bildene jeg tok av hytta blir. 19:45 starter vi motoren utenfor Stavernsodden fyr og går det siste stykke inn for motor. 20:25 er vi fortøyd med tau fra baugen ut mot to bøyer på sydsiden av flytebryggene ved Kaikanten restaurant, og det blir ankerdram. Etterpå er Jacob og jeg i land og spiser softice, mens det blir laget middag om bord. I dag serverer byssa kyllingfilet med poteter, asparges og salat. Etterpå finner Jacob en lekekamerat, som han fisker fra brygga sammen med, og de trekker noen småfisk. Presis ved midnatt er han om bord igjen og legger seg med en gang. Vi blir sittende i cockpit en times tid etterpå med litt vin og peanøtter og oppsumerer de tre ukene Marit og Arne har vært om bord. Det er tre uker som har gått alt for fort, men vi har opplevd mye.

4 kommentarer til “26. juni. Lørdag. Alvekilen - Stavern”


Skriv en kommentar