27. juni. Søndag. Stavern

I dag sover jeg til 09. Da er det opp, og de andre kommer ikke så lenge etter. Jeg lager frokost, egg, bacon, tomatbønner til alle. Etterpå begynner Marit å pakke sammen sakene deres, for ved 12 - tiden kommer Marianne med familie, og de har med bilen til Arne også.

 

Vi fordeler vin og brennevin etter det vi har kjøpt inn. Da viser det seg at vi har ti flasker brennevin og 20 liter vin. Godt vi ikke ble stoppet av tollere i Kristiansand. Men de finner ikke to flasker vodka, en til meg og en til Per Åsmund. Heller ikke jeg finner de, så den Per Åsmund skal ha, skal vi ta med oppover senere. Marianne & co kommer ved halv ettiden, og blir med om bord, der Arne serverer jordbær. Mimmi, Jacob og Bestepappa går da en tur på brygga og kjøper softice. Mens vi er der kommer Thomas med barna og et vennepar med barn. Han skal vise dem Stavern, før de kjører hjemover og Thomas kommer bort til Katrina. Han hjelper å bære for Marit og Arne, og etterpå kjører han oss ut på hytta med all spriten. Der treffer vi Camilla, som som ble igjen for å pak,mke etter at de har vært der i weekenden. Når de er klare til å reise, sier vi farvel. Det er forresten bare tre som reiser hjemover, for Felix vil seile med oss hjemover. Etter at vi har sett England blir slått 4 - 1 av Tyskland i VM, spiser vi med Annemor og Hensik medbrakt fiskegrateng og torsk, fisket av en Jacob leker med i Stavern. Annemor kjører oss tilbake til Katrina litt over ni. Vi skal da ha tak i nattbleier til Felix, for det har Thomas glemt å kjøpe, men hva gjør en når alle butikkene i Stavern er stengt? Jo, godsnakker med hun som gjør oppgjøret hos Rimi og får kjøpt en pakke og betaler henne 40 kr i driks. Når vi kommer om bord flytter vi våre klær forut og får barnas inn i skapet akterut. Jacob finner frem fiskeutstyret og ror bort til kammeraten. De legger seg i en bøye og fisker, men Jacob ryker snøret ganske snart. Men når de kommer de kommer tilbake til Katrina, er de Jacob som er ivrigst til å fortelle om de fiskene de har fått. Kathrine betaler 40 kroner for fisken, steketorsk, og jeg sløyer den. De legges i kjøleboksen og skal stekes til middag i morgen. Jacob blir med om bord i motorbåten, for å se på film, mens Felix legger seg og sovner fort. Ved midnatt kommer Jacob om bord og da er det rett i seng, mens vi blir sittende i cockpit til klokken 01 med Rødvin/ en Harry og peanøtter.

0 kommentarer til “27. juni. Søndag. Stavern”


  1. Ingen kommentarer

Skriv en kommentar