29. juni. Tirsdag. Lille Årøy - Sandspollen

I dag sover jeg til halv ni, før jeg begynner å gjøre klar til videre seilas, så når de andre er oppe kan vi starte. 10:00 er motoren i gang og fire minutter senere er det avgang. Seilet heiste vi før vi startet motoren, så allerede fem over ti kutter vi motoren og seiler.

 

Vi setter kursen mot NØ, mot utløpet til Oslofjorden ved Fjærskjær. Men før vi kommer opp dit oppdager vi masse joller, som seiler øst for Fjærskjær, så vi legger om kursen. Vi får se en femti joller som venter på dagens første start, før vi 11:00 lenser videre, nå med kurs mot Larkollen . Nå hadde det vært fint med det store storseilet, for det blåser bare 10 knops vind, og så vi får bare 4 - 5 knops fart. Rett før vi er nede ved hytta til Karin og Erik på Larkollen ringer vi, for å høre om de er der, men Karin er på Hokksund og Erik i Oslo. Men de kommer begge til Oslo Motorbåtforening og tar imot oss når vi kommer dit i morgen ved 16-tiden. I dag skal vi til Sandspollen og ha et siste møte med Ruffino. Med den farten vi har ved Larkollen vil vi være der ved halv femtiden. 13:30 jibber vi til styrbord og går fra 330 til 300 i kurs og nå har det blåst litt opp så vi har 6 knops fart. 15:12 passerer vi Filtvet og med 5 knops fart er vi 16:15 inne ved den vestre åpningen i sjeteen og starter motoren. På vei inn i Sandspollen kommer Ruffino ut, for de må levere et barnebarn i Drøbak, men de kommer ut igjen senere på kvelden. Inne i Pollen ankrer vi opp og er klare til ankerdram 16:25. Jeg klegger meg på benken i cockpit, mens Kathrine lager middag. Jeg våkner ikke før det er værmelding på VHF’n. Da får jeg servert koteletter, kokte poteter og stekt paprika med rømme. Til aftenskos er deler alle en pose med paprika og jeg lager meg en Harry. Barna er i seng ved 20:30-tiden, men ligger og spiller når vi tar ned flagget. Ja, så er vi inne i det siste døgnet av 13 måneders opplevelser, som kommer til å leve videre i minne, tanker og bilder i lang tid fremover, og vi er veldig glade for at vi har kunnet dele dem med så mange, enten det er med de som har vært med på deler av turen, eller de som har fulgt med her på hjemmesiden. Når vi har fått rapport over hvor mange som har vært inne og fulgt oss, så har det vært en god motivator for å skrive mer. Til slutt en takk til alle som har kommet med innlegg på bloggen. Hver dag har vi ventet i spenning på hvem som har kommentert hva. Nå står det bare å legge inn bilder, noe jeg skal begynne med torsdag eller fredag. Det er mange å ta av, og jeg kommer til å legge de inn på de dagene de hører hjemme, og kommer etterhvert til å legge melding på hjemmesiden hvilke dager jeg er ferdig med, så får dere finne frem de rette datoene.
Takk for oss Reder Kathrine og skipper Wilhelm

1 kommentar til “29. juni. Tirsdag. Lille Årøy - Sandspollen”


Skriv en kommentar