11. Juli. Mandag Guttetur til Sverige og Danmark

Ankerdram i Strømstad Etter frokost er det med i Katrina, der jeg rer opp senger. Det går greit til Erik og Gunnar i akterkøya, men i forpiggen må jeg får vekk Code – O. Da er det bare å få heist den opp, for vi får kanskje brukt for den senere.

Når det er gjort kjører jeg hjemover, der Gutta er kommet. Vi finner frem flere puter til å sitte på cockpit og flere bæreposer, før jeg kjører og henter Mette og Ze i Tønsberg. De skal låne bilen til Christine, mens vi er på ferie, og de kjører meg ned i båthavnen på Solnes. Der tar det ikke lange tiden før skuta er klar, så 13:25 kaster vi loss i solskinnet og går for motor ut til Vrengen. Der skal vi fylle diesel og fylle litt i mavene våre. Vi kommer dit 14:16 og går videre 14:28, etter at vi har fortært en wienerpølse i lompe og en Kroneis hver og fylt full tank, bare 113 liter.
På veien østover i Vrengen setter vi seil, så før vi kommer til hytta til Fredriksen kan vi kutte motoren og seile. For SB halser står vi rett ut i Oslofjorden, og det blir slør når vi kommer ut i mer vind. Men vinden gjør at Code – 0 ruller seg ut. Da må jeg på fordekket, mens Gunnar slipper seilet ned, før han går i forpiggen og drar det ned der. Så kan vi falle av og nyte farten utover i åpent farvann.
I den vinden som blåser blir vi liggende i mellom 6,5 og 7 knop over fjorden, og 18:50 starter vi motoren rett utenfor bryggene i Strømstad. Da har vi hatt et snitt fra Fredriksen til Strømstad på 6,8 knop.

og pølser til middag
Et kvarter sener ligger vi ved flytebrygga mot Color Line og det er Ankerdram, før jeg lager middag. Det blir servert wienerpølser brunet i panne med stekt og rå løk, rekesalat og sennep.
22:30 er vi om bord igjen etter tre kvarters tur bort til torget. Om bord blir det 0,33 l Harry og snacks på hver.
01:45 er det i seng

0 kommentarer til “11. Juli. Mandag Guttetur til Sverige og Danmark”


  1. Ingen kommentarer

Skriv en kommentar