12. Juli. Tirsdag

Våkner 07:30, og 08 er det opp å sette flagget, og jeg begynner på frokosten. 09 er egg og bacon nede, og vi skal på land og handle. Erik og Gunnar skal opp å kjøpe noe å drikke på, poteter og matolje til å smøre toalettet med, mens jeg skal kjøpe mer fortøyningstau til bruk på Solnes. Der skal det være kauser i enden av tauet, som festes på brygga, og de skal festes med sjakler.

Vi har beregnet avgang klokken 12, men når alle er tidlig tilbake, kaster vi loss 10:45, i strålende vær og på veien ut mot Koster heiser vi storseilet og får opp Code-0 på rull.
11:10 er vi ute i sundet mellom Koster og land, der vi ruller ut fokka og kutter motoren. Vinden kommer fra vest. Så vi får slør nedover, men den rommer så mye at vi ruller ut Code Zero 11:33. Men hvor lenge er vi i himmeriket, slører i over 7 knop? Allerede etter 10 minutter får vi den i tryne, så Zero tas ned i forpiggen og vi seiler videre for fokk og storseil. Med vind til å begynne med fra SV, står vi ikke opp alle øyene sørover, så 13:10 – 13:24 tar vi et lite slag vesterover.
Så kan vi fortsette mot Skagen på SB halser. Vi går på østsiden av Vederøyene, og har det store fyret der tvers 15:45.
Frem til 17:00 klarer vi å holde oss godt over 5 kn, men da begynner å strømmen å komme i mot oss, opp til 2 knop. Når farten over bunnen er nede i under 3 knop ved 20-tiden, starter vi motoren. Nå er i sultne, så Erik finner frem en skinkeboks, smør, majones, tomater, agurk, brød og knekkebrød, og vi får stilt den verste sulten.
Ved 22-tiden finner jeg meg en pute og legger meg på dørken i byssa for å sove litt, og det hjelper godt. Men hver gang forskipet smeller ned i en bølgedal, våkner jeg, for å sovne igjen med en gang.
Ved midnatt blir jeg vekket, for nå mener de vi nærmer oss merkene på Skagens Rev, men der tar de litt feil. Det er fyret inne på land de ser blinker, og det er 10 nm ned til revet.  Den farten vi ligger i  nå, med vind fra SSØ og storseilet som drar litt, er på rundt 6 kn.

03:17 er det inn i havnen, der det ligger lystbåter på alle plasser, så vi skjønner det er en populær by å komme til. Det ender med at vi legger oss på en plass reservert til fiskerbåter, men de var jo på vei ut på fiske, når vi kom inn. Vi snakker med en som hakker is til en restaurant, som mener det er ok å ligge der, for fiskebåtene kommer ikke inn på noen dager.
04 fire er vi ferdig med ankerdrammen og det er rett i køya.

1 kommentar til “12. Juli. Tirsdag”


Skriv en kommentar