13. Juli. Onsdag

Familien Furøy i Pagurus

I dag er jeg oppe igjen 08. Da ser jeg at det er ledig plass litt lengre inn, der vi kan legge oss, så 08:00 – 08:45 flytter vi båten fra Fiskerkaien, først litt lengre inn, med anker ute i baugen.

Men der ligger vi ikke bra, så det ender med at vi forflytter oss helt bort til småbåthavnen. Der er vi heldige og kommer til en ledig plass helt inntil kaia, rett utenfor havnekontoret.
Jeg harfått en SMS fra Wictor, som også kom til Skagen i natt, to timer før oss .  Tar jeg meg en tur for å se etter Wictor, men Pagurus ser jeg ingen ting til. På Havnekontoret betaler jeg havneavgift, 200 NOK, 65 kroner billigere enn i Strømstad.
I det jeg begynner på frokosten, oppdager jeg st det ikke er bacon i kjøleboksen, så Gunnar og Erik går ut for å kjøpe, mens jeg skriver litt i loggen. Etter at de er tilbake steker jeg bacon, men det blir en pause, for vi må forhale Katrina. Havnevakten skal ha plass til flere båter.
Frokost ved 10:30-tiden, egg og bacon. Etterpå rydder Erik byssa, mens jeg skriver mer i loggen.
Jeg ringer Wictor, for å høre hvor de ligger i havnen. Mens jeg snakker med Wictor, finner Vemund oss, så jeg blir med bort til dem.
Tilbake i Katrina, kommer det en Bavaria, som legger seg utenpå oss.

Familien Furøy hilser på oss

Bare Bavariaen på utsiden

Travel, liten byDet har kommet til noen båter etter hvert

Det har kommet til noen båter etter hvert

Rett etterpå, 13:30 kommer familien Furøy, og det blir en tur opp i byen. På veien opp er vi inne i noen butikker, for å finne ut hvor vi skal kjøpe vin osv og sjekker priser. Interressene er ikke de samme for mannskapene i de to båtene, så oppe i denne lille byen skiller vi lag. Vi kjøper jordbær, vin og røyk og rusler tilbake til Katrina. Jeg nyter en stor Softice.
Når vi kommer ned på kaia igjen, oppdager vi at det nå ligger fem båter utenpå oss, så nå er det sikkert livlig gange over dekket. Det er bare å håpe at de holder seg rolig ombord til kvelden.

Middag må vi ha
Om bord blir det øl og snacks på mannskapet, mens skipper’n koser seg med et glass rødvin og snacks.
Erik prøver å sove litt, for det har Gunnar gjort, men det blir det ikke noe av. Ute på et av spisestedene, rett inne på land, blir det spilt gladjazz, riktig koselig. Han står opp, er sulten og setter på potetene, for vi skal spise middag ombord. Jeg steker  koteletter, som serveres med salat, agurk og tomat. Jordbær med fløte til dessert.
Etter middag rusler jeg bort til Pagurus, for å prate litt med Wictor & co. Da blir det mye prat om Atlanterhavsseiling, og jeg spør om Wictor har snakket med familien, om han får være med oss over til neste år. De har han og hele familen ønsker han god tid. Men han tar et lite forbehold, så sant det ikke skjer noe spesielt på jobben i politiet, så blir han med. det kan. Jeg tilbyr også familien å være med å seile med Kathrine på en etappe ned til Kanariøyene, og det vil de gjerne. Dermed er enda mer på plass når det gjelder neste års tur.
22:30 er jeg om bord i Katrina igjen, der Gunnar sitter merd en tynn en og Erik sover allerede.
Jeg kjøpte meg en soft ice i kiosken rett oppe på brygga, og spiser resten av jordbærene med fløte. Gunnar legger seg. Jeg sjekker spill og skriver loggbok.
00:15 er det i seng.

0 kommentarer til “13. Juli. Onsdag”


  1. Ingen kommentarer

Skriv en kommentar