14. Juli. Torsdag

Jeg hadde regnet med mye tråkk over båten i natt, men jeg sovnet uten å høre noen, og den første hører jeg ikke før 06:50 i dag. Det passer bra, for da må jeg en tur opp i servicebygget.
Nå klokken åtte sitter jeg og skriver, og trafikken på dekke er blitt større. Ute er det litt disig og det blåser så det uler i riggene. Da er det bare å håpe at våre fortøyninger holder, ikke bare oss, men også de åtte båtene som ligger på utsiden av oss. I løpet av ettermiddagen i går kom det inn et ukjent antall fritidsbåter her i havnen i Skagen, så nå kan en gå tørrskodd over alt.

Naboen skal ut av havnenNaboen skal forlate havnen

Naboen skal ut av havnen
Naboen skal forlate havnen

Naboboen skal forlate havnen

Båten er ute

Lunsj

Klokken 09 begynner det for alvor å bli liv rundt oss. Om en times tid skal nemlig båten utenfor oss seile videre, og vi er spente på hvordan det skal skje, når det ligger seks båter longside på utsiden av den. Jeg forskanser meg på land med det lille fotoapparatet, så jeg kan filme hvordan de får det til. Bort imot førti mann er med på operasjonen, der de først trekker båtene utenfor opp mot raden ved siden av. Så forhaler de Bavariaen bak seg og vips så er den utenfor rekka og kjører mot åpne farvann. Det var moro og bivåne jobben de gjorde.
Nå begynner det å blåse opp enda litt, så jeg legger ut to spring til, som går midtskips og ned til pullerten på høydee med midten av neste båt, før vi litt over 14 rusler opp i byen for å kjøpe mat og drikke. Den eneste matbutikken vi vet om er Brugsen, men der får vi alt, frossen, frityrstekt rødspette, pølser, skinke til omelett og pasta, kjeks, dressing, jordbær. Etterpå er vi en tur innom Christensens Skipshandel, der vi har funnet det billigste baconet. På veien hjem har det begynt å regne litt, og da er det deilig å komme under tak i cockpit. Vi setter frem pålegg på bordet i salongen og har en god lunsj,  Norvegia, okserull, salat, majones og sursild, så det blir et nydelig måltid. Etterpå leser vi, jeg på nettet, de andre bøker, før det 18:30 er ut på en liten tur. Nei for-resten, for nå begynner det å regne igjen. I stedet blir det sjekking om bord. Jeg vipper opp trappen fra salongen til cockpit, der jeg kommer til motoren. Vifteremmen har pepet i det siste, så den strammer jeg, jeg sjekker oljen som er ok og jeg renser vannfilteret. Det siste jeg gjør er å bruke svampen til å vaske under motoren og tømme ut to liter vann.
Under dørken ved kartbordet er det, det laveste nivået i bunnen av båten, er det litt vann, som jeg tar ut med en svamp, og 8,5 liter vann får jeg ut. Det regner fremdeles, og vinden er økende. For noen timer siden lå den på mellom 10 og 15 knop, mens den nå er på over 20 med 25 i kastene. Retningen er fra øst, i det Erik serverer rødvin og snacks.
Wictor på besøk ved 21 tiden, så også han får rødvin og et glass med Ankerdram. Når ham har forlatt oss, begynner vi på middagen, som blir servert ved midnatt, stekt rødspette med poteter, salat og tomater.
I seng 01.

1 kommentar til “14. Juli. Torsdag”


Skriv en kommentar