15. Juli. Fredag. Landligge i Skagen

Jazz i SkagenI dag sover vi til 08, før vi hører noen på dekk. Da er det opp og inn å lese nyheter på nettet.
08:25  går jeg bort og hilser på Pagurus. Der er de oppe, men er litt i tvil om hva de skal gjøre. Wictor hadde seilt til Hirtshals, hadde han vært alene, men de går nok sydover på østsiden av Jylland.

Jeg snakker med svensken utenfor og nordmannen to utenfor oss og forteller at vi skal ut i morgen ved 06-tiden, for å ha litt å forhandle om. Det ender med at vi tre skal gå klokken åtte i morgen tidlig.
11:30 er vi ferdige med oppvasken, etter en god frokost, med sursild, okserull og Jarlsberg + rødspeette fra i går.
Klokken 13 er det ut på halvannen times tur, der vi er innom Brugsen og kjøper brød, løk, salat og poteter.
På veien tilbake er vi først innom Christensens skipshandel, der de har bacon og vin, før siste stopp er Aavangs Fiskehus, en delikat fiskebutikk. Jeg er inne og kjøper fiskefrikadeller, laksefrikadeller og varmrøkt laks. Laksen skal vi ha til lunsj, frikadellene til middag.
Navnet skjemmer ingen… med bare lekker sjømatAavangs FiskehusAavangs FiskehusAavangs Fiskehus115.JPG

Når vi er tilbake i havnen er 1/3 av nattens båter reist videre, og en er Pagurus., som dro tidlig i dag og skal ned til Sæby.

Ombord hygger vi oss med øl/ Harry, før det er lunsj, og varmrøkt laks komnmer på bordet. Varmrøkt ørret, det et godt det

I det Erik legger seg nedpå litt, begynner Jazzen inne på land klokken 16. Jeg synes de spille bra, så jeg går bort til Pakkhuset, som restauranten heter, for å høre på. Der borte er det ti som spiller og de kaller seg Pyndt - Baggesen Familieorkester. De er 10 musikere fra to familier og husker jeg ikke feil er det Mor på og far Pyndt med fire barn og Baggesen med tre barn. Barna er henholdsvis jente på bass og rytme er 13, gutt på bass og gitar er 15, tvillingjenter på saksofon og trompet er 17, gutt på trommer er 17, jente, vokalist er 19. Først tar jeg bilder av dem, men litt senere henter jeg det lille apparatet, som jeg kan filme med. Om bord i båten igjen ser jeg på filmen og finner frem en minnepinne. Der legger jeg inn bilder og fil , før jeg rusler opp til Pakkhuset, for å levere den til betjeningen, for jeg regner ikke med at familiene er der oppe lenger. Men de sitter med kaffen, etter middagen, så jeg treffer dem. De har en PC foran seg, så de setter minnepinnen rett inn og er veldig glade for det de ser. Gleden lyser av dem, så bare det er vel verdt å ha gjort jobben, og de er imponert over at jeg har holdt apparatet i ro, så lenge.Jazz i Skagen

Jazz i SkagenJazz i SkagenJazz i SkagenJass i SkagenJazz i SkagenJazz i SkagenJazz i SkagenJazz i Skagen
Tilbaker i Katrina er det jordbær med fløte, før det er jordbær og snacks.
19:55 begynner det å regne litt for først gang i dag. Jeg sitter i salongen og lager innlegg på hjemmesiden.

20 sjekker vi værmeldingene, og det skal blåse moderat fra vest i morgen tidlig og etter hvert dreie mot sør og sørøst, og det er bra for oss.

Wilhelm lager mat til ulvene …..

Middag i dag blir fiskefrikadeller ved 23-tiden.

… Gunnar og ErikByssegutten får også mat

 

0 kommentarer til “15. Juli. Fredag. Landligge i Skagen”


  1. Ingen kommentarer

Skriv en kommentar