18. Juli. Mandag

Hytter ved HånesoddenI dag våkner jeg 07, og da er det opp å gjøre Katrina klar til avgang. 07:25 er skuta klar, jeg starter motoren. Fem minutter senere er ankeret oppe og setter kursen ut mot Varoddbrua i lettskyet vær.

Varoddbrua i baugen

De to andre sover.
Den første delen av turen blir for motor, for vinden kom-mer fra SØ, og det blir rett i fleisen, og vi skal gå mye innaskjærs, der det kan bli vanskelig å manøvrere med seil.

Superspeed på vei ut fra Kristiansand
08:30 er det liv i akterlugaren, så de får med seg passeringen gjennom Randesund 08:45. Videre innaskjærs er det mange fine hus og hytter å se på, og det blir tatt mange bilder. Når vi kommer ut på østsiden av Torsø, er vi ute i litt mer åpent vann, der det er en god del sjø. Det gjør at det blir en del rulling, men det er ikke lange strekket. Når vi er sundet Ytre Ulvøy 09:40, får vi bølgene inn på styrbord og det ruller ikke så mye lenger. Der ute passerer vi en nederlender på vei mot øst, også han går for motor.

Vi tar igjen nederlenderen
I det vi er midt inne i det trangeste i Gamle Hellesund, ringer mobilen min. Det er Thomas, som lurer på hvor vi er. Når jeg forteller det, så må vi komme innom i Brekkestø, der de er på besøk hos Anette og Frode. Anette forklarer meg hvor hytta ligger, og hun foreslår at de skal komme og møte oss. Vi skal bare følge leden videre, og det er ikke noe problem, for her kjenner jeg meg igjen.

Hytta til Anette.. brygga ..

… frokostbordet …

Katrina foran  hytta

Hytta på vei utGutta på tur i Katrina


Etter et kvarters tid møter vi Thomas og Frode med tre gutter om bord, og de leder oss til hytta, litt nord for Blindleia.  Etter at vi har sluppet ut 50 m kjetting på 18 meter dyp. Frode setter oss i land, der vi blir møtt av Camilla og Anette og to jenter.
Hytta ligger i en bratt skråning og er opprinnelig på 40 m2 den gang den ble bygget på 60-tallet. Da var det ikke å bygge større, men den er bygget på senere. Allikevel ser du ikke mer enn det førte bygget fra sjøen, for påbyggene er lagt bak hytta, oppover i skråningen.
Frokostbordet er nesten ferdigdekket, så vi går nesten rett til bords. Vi får servert rundstykker med div pålegg, te og det settes frem en termokanne med nyfiltrert kaffe til mannskapet. Nå kommer det frem at Nescaffen om bord ikke kan måle seg med det de få til denne frokosten.
Men vi skal videre, så etter litt over to timer blir vi satt ombord og 13:40 er 50 meter kjetting og ankeret trukket opp, så vi kan fortsette.

Kongenavn på fjellet i Blindleia

Neste viktige passering er under broen ut til Ågerøy. Den er det 20 meter under i følge kartet, mens det står 19 meter på land. Selv om vi har vært under før, er det så vindt Katrina siger frem når vi skal under, men det går bra denne gangen også, og vi setter kursen sydvestover så fort vi er forbi 14:33. Nå skal vi ut i fjorden inn til Lillesand, der vi heiser seil 20 min senere, og legger kursen mot Homborsund i øst.
For å passere Homborsund uten å starte motoren, må vi gjennom Homborsundrenna, og da er det bare å håpe at det er litt mindre vind i le av øya på utsiden når vi kommer dit, og det slår til. Men det er nok litt mindre vind enn vi kunne ønske oss, for midtveies blir vi liggende nesten stille pga strøm i mot. Etter noen spennende minutter siger vi videre og vi kommer oss gjennom på et kvarter, for seil, 16:00.
Ute på andre siden blåser det fremdeles bra, og det tar ikke lange tiden før vi igjen er oppe i rundt 6 knop.
Hennesø passeres 17:06 og 18:00 er vi mellom de to fyrene på Torungen.

Eetterdønninger av båtracet i Arendal

Da har vi kommet til at vi vil satse på Alvekilen for natten, og utenfor den er seilene nede 18:53. Vi sniker oss helt innerst i kilen. 19:15 er ankeret ute, to minutter senere kutter vi motoren og 19:19 er ankerdrammen klar i cockpit, før jeg begynner på middagen. I dag serveres det suppe med lite vann, basert på pasta, to poser med Mr. Lee og biter av wienerpølser, noe som faller i god smak hos mannskapet.

Spagettimiddagen
I kveld får vi ikke inn TV’n, så det blir nyheter på Internett. Jeg leser høyt for mannskapet, som sitter i cockpit med en tynn en, og vi ser på en film med Benny Hill, før det er i seng ved midnatt.

0 kommentarer til “18. Juli. Mandag”


  1. Ingen kommentarer

Skriv en kommentar