Familien Kvernberg klar for nyttårsaften

Familien Kvernberg har nå bodd  i land her i St. Lucia og aklimatisert seg. Nå har de mønstret på for 6 uker og de består av følgende

Olav, 1972, svigersønn i familien, har tatt pappapaerm i to måneder + noe ferie,  og gleder seg til å seile med oss. Han har seilt litt som guttunge, men regner med at lærekurven vil bli bratt.

Christine, vår datter, 1974, har seilt omtrent like mye som Olav, mest i A-jolle som liten jentunge. Men etter å ha kullseilt ved hytta i Naverfjorden var den karrierern slutt. begge har noen turer med oss i WilhKath og Katrina.

De har med seg barna Jacob, 1998, Nicoline, 2000 og årsaken til pappapermisjonen Thias, sommeren 2009.

Jacob er den som har vært med bestepappa flest ganger i Katrina, så han vet hvor det meste er. Han er god til å bruke lensepumpen, da det rant ut fem hundre liler vann fra vanntanken og ned i båten i april i fjor. Han er en ivrig Optemistseiler i Naverfjorden om sommeren.

Den nye dekksgutten

Ny dekksgutt fra Albufeira til Las Palmas September 2009

Han er (36), norsk , nei bare halvt, for faren er portugiser. Første leveår i Norge, flyttet som 9-åring til Portugal. Har etter utdannelse bodd litt i Spania og Sverige. På 90-tallet jobbet han noen år med data i Norge, før han havnet på Strand restaurant i Holtekilen. De siste ni årene har han bodd i Portugal. Han kjører stor motorsykkel og er dykker. De som har fulgt litt med på sidene til Katrina har vel gjettet riktig. Ja det er Eirik, verten på Sharky’s. I følge Linn gleder han seg til å være med. Han holder på med Yacht Master og trenger flere nautiske mil under kjølen.

Mannskapet Oslo Portugal Juni og Juli 2009

21-batbilder-i-juli-002.jpgKarin (67) har seilt over til Kariba med sin eksmann i en Halberg Rassy Kutter på på 1980-tallet. Da fikk hun nok  åpen sjø, men det var ikke vanskelig å be henne å være med på turen ned til Portugal. Det er jo innaskjærs, som hun sier. Hun er med på det meste, og blir ikke sjøsyk. Når andre av besetningen likevel må sitte i cockpit for å holde på det de har spist, går Karin i køya for å sove litt. Hun liker å stelle til et godt måltid, så det blir nok en mye tid i byssa på henne.

20-skagen-gullholmen-047.jpgErik (62) med fritidsbåtskipper- og VHF-sertifikat, er en ivrig hobbyfisker når de er på hytta på Larkollen, og Karin er en mester til å tilberede fisken. På Larkollen er det blitt mange gode fiskemåltider på Anne-Kartrine og Wilhelm. Når Karin vil være med til Portugal, så har han bare å henge i skjørtene hennes. Men da Anne-Kathrine og Wilhelm snakket om å seile nordover langs kysten av Amerika og Canada, over til Grønland og Island, så var det han som sa ja med en gang de spurte. Erik og Karin har seilt med Anne-Kathrine og Wilhelm på to av turene i Middelhavet.  Alle fire er tidligere kollegaer som bensinforhandlere. Erik har Yachtmaster Offshore og VHF-sertifikat.

Karin og Erik bor til daglig sammen, og er de første som mønstrer på. De seiler med oss på to etapper, en første fra Oslo til Albufeira på Algarvekysten i Portugal, den sist fra Karibia og til Oslo.

Eiere og redere seiler Mai 2009 - Juli 2010


31-seiltur-med-marit-og-arne-040.jpgAnne-Kathrine, (60) har tatt seg fri fra jobb i noen år, for å realisere Wilhelms drøm om å seile på tur. I ungdommen seilte hun Kutter ØN 51 sammen med Wilhelm og i 1996 kjøpte de NOR 8637, en Hunter 23,5 . Den seilte de med, til den ble solgt i 2007, for å delfinansiere ny båt.

Wilhelm, (61) er uføretrygdet for senskader fra en motorsykkelulykke i 1966. Han har seilt siden han var 5 år, først i en Oslosnekke med sin far. Åtte år gammel fikk han A-jolle nr 410 med rødt seil.Rødt seil for at moren skulle sa han, når han seilte alene ved hytta, i Naverfjorden utenfor Stavern. Senere ble det Oslojolle nr 233, Kutter og Hunter. På hytta har de nå 2 seilbrett, ikke mye brukt og en OK-jolle, som Wilhelm bruker av og til, om sommeren, når det blåser friskt. I 1969 var han med å seile Norseman, en av datidens raskeste havseilere, til Stockholm. Anne-Kathrine og Wilhelm har vært gift i 38 år og har hatt tre ferieturer med charterbåt i Hellas og Kroatia.

Mannskapet over Atlanteren November og desember 2009

BjørgBjørg (67) er en reiselysten dame, oppvokst i Målselv, men bor nå i Stavanger og er game som en strikk. Ved første forespørsel fra Anne-Kathrine ville hun ikke være med. Unskyldningene var: jeg ser bare på et øye og blir sjøsyk. Da ringte Wilhelm opp og sa det var ingen unnskyldning, for han ser også bare på et øye og blir også sjøsyk. Ok, så blir jeg med da, sa hun. Bjørg har ikke seilt før, men fisket mye fra småbåt og går meget godt sammen med rederne sosialt, og Anne-Kathrine gleder seg over å få med en dame på turen over. Hun er tøff og har reist på de fleste kontinenter, og er med på alle utflukter som arrangeres. I Peru var hun med i et reisefølge, som gikk opp i et meget høy fjellpass, sett med norske seileres øyne, 4000 meter høyt, der de besøkte Machu Picchu.

Wictor

Wictor (37) ungdomsalibiet ombord,  er plukket opp under båtpussen i 2008. Wilhelm kom i prat med han, og skrøt av at Anne-Kathrine og han skulle til Karibia i 2009. Ååååå, det har jeg lenge hatt lyst, kom det fra Wictor. Da er det bare å melde seg på, svarte Wilhelm. Han snudde seg rundt på hæla og spurte resten av familien og fikk OK. Sommeren og begynnelsen av høsten gikk, mens de snakket sammen på telefon, før han kom hjem til dem og traff Anne-Kathrine for første gang. Hun likte han med en gang, for han er en trivelig kar. Wictor har ikke seilt mye, litt Vega og Bavaia, men han er sjøvant. Han har motorbåt, som brukes med familien fra påskeferien til langt ut på høsten. Wictor jobber i på Sentrum Politistasjon, som vaktleder, og er for det meste på jobb om natten. Derfor har han tilbudt seg å tå mange nattevakter for damene, så de får sin skjønnhetssøvn. Han er en aktiv “guttunge, som går Birken om vintren og sykler den om sommeren. I år gikk Wictor forbi over 7000 deltagere i Vasaloppet. Han var sist ut i starten, men ble nummer 8867. Han har også klatrekurs, så skal vi opp i masten på turen over, så blir det han som skal klatre.