Lemmer og overnatting over motorveien

Detaljkart over kanaleneEtter en formiddag i Enkhuizen, hvor barna endelig kunne kjøre jolle og utforske byens mange kanaler, fortsatte vi østover langs Ijsselmeer om ettermiddagen 14. juli. Fortsettelsen av Staande Maastroute går via Lemmer, som ligger 16 nm fra Enkhuizen.

Seiling på IjsselmeerI jolle gjennom slusa til Lemmer

Vi anbefaler å ta kanalen som går rett gjennom sentrum av Lemmer, et utrolig innbydende lite tettsted med restauranter helt ned mot sjøkanten, etter slusen inn fra Ijsselmeer.

Barna var litt spent, da de kjørte jolle gjennom slusen og videre gjennom bykanalen. Lemmer var en opptur, etter en brakkvannsseilas uten de helt store opplevelsene. Siden det allerede var kveld, og vi hadde Hera-barna på middagsbesøk, fortsatte vi like gjerne et stykke til. Barna kjenner ikke hverandre spesielt godt fra før, og det er ingen selvfølge at de finner tonen selv om både Iril og Elma, og Bine og Lina er jevngamle. De trives heldigvis i hverandre selskap, og synes det er hyggelig å seile to barnebåter sammen. Bruken av ordet barnebåt kan kanskje diskuteres, når småtrollene er snart 12 og 15 år gamle… Da vi kom til Uitwellingeren utenfor Sneek, var det bråstopp for natta etter totalt 28 nm den 14. juli, da broen ikke åpnet før neste dag. Det føltes ganske merkelig å fortøye i ødemarka med grønne jorder og gårder på alle kanter, i en kanal som lå rett over en motorvei. Omtrent som å koble lydfilen til Flåklypa Grand Prix sammen med en romantisk bondefilm…. 

0 kommentarer til “Lemmer og overnatting over motorveien”


  1. Ingen kommentarer

Skriv en kommentar