Anholt. Nordens Hellas

Broen over StorebæltEtter å ha sjekket værmeldingen, bestemte vi oss for å seile hele strekket på ca 100 nm opp til Anholt den 24. juli. Vi har hittil i ferien seilt ca 920 nm, og gleder oss veldig til et par rolige dager med landaktiviteter, sykling, rollerblades, waveboard og bading på favorittøya vår midt i Kattegat. 

Etter frokost ble Hege og Henning sluppet i land for å sykle tilbake til bilen og fortsette Danmarksferien. Etter å ha seilt under Storebælt-broen, passerte vi Samsø hvor Hera-folket har hviledag. Vi får være velkomstkomité på brygga når de kommer etter til Anholt. I skrivende stund, den 25. juli 00:15, sitter vi ute i cockpit og stirrer fascinert på en kølsvart sky foran oss ute i havet som spytter ildkuler! Litt usikre på om det er lyn eller kornmo, vurderer vi å seile rundt. Tordenvær i båt er ikke spesielt hyggelig. Vi seiler akkurat nå rett øst for en enorm vindmøllepark, som av en eller annen merkelig grunn ikke er avmerket på vårt nye kart. ETA Anholt 25. juli 2013 02:00.

Som vanlig når man kommer til Anholt på “feil” tid av døgnet, var det stapp fullt da vi seilte inn i havna midt i mørkeste natta. Vi klarte så vidt å få snudd båten, og fortøyde longside på båt nr 15(?), før vi sovnet i lufta på vei ned under dyna. Anholt havn tømmes bestandig for båter i grålysningen, så det gjaldt å få et par timer søvn før vi måtte opp kl 06.00 og kjempe om de ledige plassene. Verden er grunnleggende urettferdig. Den ytterste båten uten dregg og tau til land vinner selvsagt kampen om den gjeveste plassen. :-) Vi ligger nå solid fortøy med hekken inntil brygga 20 meter fra Nordens skjønneste strand. Etter en liten morgenlur har vi vært Anholt rundt og “Gennom Landet” på rollerblades, og rukket å spise 3 kg jomfruhummer (kr 50,- pr kg). Barna har inntatt stranda og bølgene, og Mango har endelig funnet roen. :-) Vi har vært på Anholt hvert år siden 2003, med unntak av det året vi var på langtur. Vi har aldri opplevd så mange båter i havna, og så mange på svai i bukta på sydsiden. Vi telte 18 båter på svai da vi kom, og hørte rykter om 600 båter i havna, som vi trodde kun tok ca 400 båter.

0 kommentarer til “Anholt. Nordens Hellas”


  1. Ingen kommentarer

Skriv en kommentar