Det syd-fynske øyhav og sykler på dekk

Stuptrening i MangoHege og Henning på LangelandVi hadde gledet oss til å utforske det syd-fynske øyhav, som vi har lest at skal være et spesielt fint område i Danmark. På formiddagen den 22. juli la vi kursen mot Rudkøbing på Langeland, for å plukke opp Hege og Henning, drøye 9 nm fra Arøe. 

Det ble to rolige og kjempehyggelige dager på svai, med bading og tube. Med en badetemperatur på 23 grader, var det store badebassenget rundt båten flittig i bruk. Svømmekonkurransen rundt båten ble en strevsom affære med 1,5 knop motstrøm den ene veien. Henning kom stolt tilbake med et par rålekre selvlysende syntetsokker, etter at gutta hadde vært på tivoli med barna. Den 23. juli seilte hele gjengen 15 nm opp til Lohals på nordenden av Langeland, med to sykler bundet fast til rekka. Det skal litt til for å imponere bortskjemte nordmenn med skjærgård. Hvis vi skal gi en nøktern vurdering av de delene av det syd-fynske øyhav som vi var innom, så ble vi vel ikke helt sjarmert i senk. Vårt inntrykk er at øyene er frodige og ganske like, med mye vegetasjon og noen strender, og riktig nok hyggelige små landsbyer. I likhet med resten av vårt sandete naboland, så er det imidlertid ikke skjærgård slik vi kjenner det. Det er fint å ligge på svai i buktene, men ikke mulig å fortøye til land andre steder enn i havnene.  

0 kommentarer til “Det syd-fynske øyhav og sykler på dekk”


  1. Ingen kommentarer

Skriv en kommentar