Nordeney, Tyskland

Brettseiling på barnaKonsentrert lesing på fordekket 17. juli forlot vi Nederland i medstrøm, og seilte de 54 nm østover til Noordeney. Strekningen var akkurat passe lang til at vi kunne time det slik at vi hadde medstrøm stort sett hele veien. Vi har ikke planlagt detaljert rute på forhånd, og visste ikke annet om Noordeney enn at det var en havn der. Det var overraskende at dette tydeligvis er en ganske kjent turistøy, og ikke på noen måte en avsidesliggende perle. Barna var strålende fornøyd over at vi endelig var ved en sandstrand med klart rent vann. Vi bestemte oss for å ligge i ro en dag og nyte det deilige været, og barna fikk anledning til å prøve seilbrett i bukta ved siden av havna.

 Vi har en kartbrikke fra 2008, og det hadde vært en klar fordel om den hadde vært nyere. Innseilingene er mange steder endret, og kartet stemmer ikke med et svært langgrunt farvann fullt av bevegelige sandbanker. Ledene er riktignok godt merket, men det er en smule nervepirrende å seile på steder hvor kartet viser at vi er solid plantet på en grunne.

0 kommentarer til “Nordeney, Tyskland”


  1. Ingen kommentarer

Skriv en kommentar