FAST MANNSKAP -FAMILIEN GALAASEN LUND:

Skipper FrodeFRODE LUND (1965)

Frode er den (foreløpig) ubestridte skipper på Mango, selv om målet er at alle skal kunne håndtere alt ombord like godt. Med tre høyst taleføre jenter ombord har vi et levende demokrati, men skipperen har hittil aldri behøvd å nedlegge veto. Frode har vokst opp ved sjøen i Kristiansand. Han har seilt i isoporkasser med og uten redningsvest fra han lærte å gå, og fikk sin første seilbåt (optimistjolle) da han var ca 8 år. Han har lang erfaring fra tur- og regattaseiling med båter fra 26 fot (Albin Express) og opp til Mango på 44 fot. Han har deltatt i ulike regattaer de siste ca 15 årene, alt fra Norges-cup og onsdagsregattaer til turseilaser som Færdern, Hovdan Skagenrace, Hollenderseilasen og Watski Two-star. Beste plassering er 2. plass i Hovdan Skagenrace. 

Frode er av barna utnevnt til rektor på langturen. Frode er utdannet murmester, men har de siste årene jobbet med utvikling og forvaltning av fast eiendom som daglig leder i Holm Eiendom AS.

Nattseiling til SkagenTONE GALAASEN (1969)

Tone kommer fra Trysil, antakelig så langt fra sjøen som du kan komme i Norge. Hun har vokst opp med ski, fotball og storviltjakt. 2008 er første året på 21 år at Tone ikke er på elgjakt med Galåsen jaktlag. Hun hadde knapt nok satt sine bein i en seilbåt før hun traff Frode i 1995. Han på sin side hadde da kun navigert langs kysten etter kart. Det er unektelig en fordel å kunne lære ihvertfall noe sammen, bl a navigering. Tone har erfaring fra tur- og regattaseiling de siste 13 årene, og har deltatt i Hovdan Skagenrace, Færdern og Hollenderseilasen i ca 8 år.

langseth-logo_front.gif

Tone er styrmann, ufaglært Webmaster og lærer på langturen. Tone er advokat i Langseth Advokatfirma DA.

img_0584.JPGLINA GALAASEN LUND (1998)

Lina på 10 år har vokst opp med seilbåt, og ble nesten født på sjøen sommeren 1998. Lina seilte Hollenderseilasen da hun var 2 år og kom på 4. plass i Bavariaklassen. Hun styrte en Hanse 54 sommeren 2007 og har dermed styrt større båt enn Frode.

Lina spiller fotball og håndball, og er glad i å være på fjellet og kjøre slalom om vinteren. Lina går i 5. klasse det året vi er på langtur.

Elma i trapesELMA GALAASEN LUND (2001)

Elma på 7 år har også vokst opp med seilbåt. Hun har seilt Skagerak og Kategat på kryss og tvers med familien hver sommer siden hun ble født.

Elma er ikke fullt så sjøsterk som storesøster, men hun pleier å tåle mer ut over sesongen uten å bli sjøsyk. På slutten av sesongen i fjor lekte barna berg og dalbane i piggen mens vi krysset i kuling, så vi satser på at en langtur vil bli en god opplevelse også for Elma.

Elma går på turn og spiller fotball. Hun liker både langrenn og slalom. Elma går i 2. klasse det året vi er på langtur.

Barna gleder seg stort til langtur og har allerede planlagt hva de skal ha med av leker, spill og bøker. Vi har riktignok en liten diskusjon på om de skal få ha med alle kosedyrene… Barnas faste følgesvenner “Kalu”, “Roti”, “Trampe” og “Frode Frosk” er selvsagt klare for langtur!

ETAPPEMANNSKAP: 

CHRISTIAN NERLAND

Christian er med som mannskap over Nordsjøen. Kona Kathrine og deres datter mønstrer på etter at vi nådd fastlandet og blir med gjennom Caledonian Canal (Skottland). Lina gleder seg stort til å ha småbarn om bord!

Bestemor og bestefarANDERS OG GRETHE GALAASEN

Tones foreldre kommer på besøk til Puerto Mogan i begynnelsen av november 2008, før starten på ARC. Barna gleder seg til å få besøk av landkrabbene fra Trysil!

Lars. Spinnaker og badebukse i matchende farger! Vince LARS DUE-TØNNESEN OG VINCE TAKSDAL

har vært med som mannskap på flere regattaer tidligere. Lars er klar for ARC 2008 med avreise fra Las Palmas 23.11 2008. Vi satser på at også Vince er med som mannskap over Atlanteren. Vince seilte ARC i 2005 med båten Empire, en Bavaria 42. Han skal “bare” bygge seg nytt hus først.. Endelig bekreftelse avventes! Noen som gleder seg til reisebrev etter 3 uker med 2 murmestere, 2 advokater og 2 barn i samme båt?

Elisabeth i hardt vær Thomas. Nattseiling over Skagerak THOMAS NESS OG ELISABETH MELANDER STENE

og ikke minst Linas bestevenninne Hanna og broren Håkon kommer på besøk ca 18.12 2008. Som Lina sa da hun fikk vite at vi skulle på langtur vinteren 2007: “Da kommer Hanna til å savne meg da!” Fam. Stene Ness var med oss på seiltur sommeren 2007, og har erfart at seiling er en dans på roser.

HANNE LUND STANSBURY

Frodes søster med mann og 3 barn bor i San Diego, California og kommer på besøk i vinterferien 2009. De tre fetterne er på samme alder som våre barn. Barna gleder seg alltid til å se hverandre!

Besse på seiltur langs svenskekystenBEATE LUND

Frodes mor er seilvant og har vært med oss på seiltur flere ganger tidligere. Hun kommer forhåpentligvis på besøk i tilknytning til vinterferien 2009. Barna gleder seg stort til å få besøk av Besse!

Annet mannskap og besøk vil bli oppdatert………..