Under seil

Det gaar litt opp og det gaar litt ned. I natt maatte jeg starte motoren (en hard beslutting). Det ser ut som om at jeg maa gaa for motor resten av stykket inn til Kinsale. Naa er der bare 49 nm igjen. Naar baade fortoye aa dusje for jeg inntar Kinsale yacht club. Det er nesten 5 aar siden sist jeg var her med Skirnir paa vei mot middelhavet. Har sluttet aa skrive om vearet onsker aa beholde humoret. Strom er altid et tema ombord i en seilbaat. Jeg har naa testet ut Duo-Gen 2 som slepegenerator. Er meget godt fornoyd. Har driftet R in B i 5 dogn med Duo-Gen 2 og Solcellepanelser ( 2 siste dogn har de ikke veart i bruk paa grunn av lite sol). Kjoleboks, fryseboks, autopilot med instrumenter (totalt 5 stk), ais og inmarsat-c staar paa hele tiden. Pc, Radar, navlys og hydraulikken til seil gaar etter behov. Etter 5 dogn hadde jeg tappet batteribanken med 160 amp av totalt 600 ah. Litt storre solcelle paneler eller en Duo-Gen 2 i tillegg har baaten kunnet blitt driftet uten ekstra lading fra motor eller generator. Morgenrapporten fra Enderly er at de endelig har faatt vind og seiler. De maa desverre holde en ostlig kurs mer mot lands end. De har 243 nm til maalet og maa regne med 2 dogn til underseil. De har maatte handstyre siste dognet blir vel etterhvert litt lang i armene. Alt vel ombord i begge baatene.

0 kommentarer til “Under seil”


  1. Ingen kommentarer

Skriv en kommentar