7. Juli, Sæby havn

Vi har ankommet Sæby etter en fin seilas over Skagerak. Vi gikk fra Åsgårdstrand mandag kveld kl. 21:30 og passerte Ferder kl. 01.05 . Etter en natt med mye vind og sjø var vi ved Skagen Rev tirsdag formiddag kl. 11:30. Vi ankom Sæby Havn kl. 14:45 etter utseilt distanse på 130 nm har vi på hele overseilingen hatt en gjennomsnittfart på 7,6 kn. Sæby ligger 7 km syd for Fredrikshavn, som er en liten perle med trange gater og god havn. Ved havnen blir du møtt av en statue av “Fruen fra havet” av Henrik Ibsen skuespill med samme navn. Henrik Ibsen bodde her i en periode når han skrev stykke. Statuen er 6 meter høy og laget norske kunstneren Marit Benthe Nordhejm i sammarbeid med danske skolebarn.  Alle skolene som har vært med har satt sitt preg på statuen med et lite emblem.

Vi fikk feiret Marit bursdag på dagen med rødspette på en lokal restaurant. Det ble en trivelig kveld med Familen Mila. Onsdag blir den store ryddedagen med å få alt på plass. Det er utstyr som skal monteres og finne sine plasser i skap og skott. Ser frem til noen late dager her i Danmark. Takker for alle meldingen vi har fått, det er trivelig å se hvor mange som følger oss på turen      

rosa-skyer-ved-allerde-ved-start.JPG under-seil-i-9-kn.JPG                                             

  tonje-som-rorvakt.JPGfruen-fra-havet.JPGrikaros-i-havn-ved-siden-av-familen-mila.JPG

Marit er godt fornøy med dagen, vi gratulerer.

marits-dag.JPG

7 kommentarer til “7. Juli, Sæby havn”


 1. 1 Svenn

  Flott reisebrev og flotte bilder !! Sitter på jobb med 26 grader inne, og sliter med å finne folk. Det er forskjell på folk ! Fortsatt god tur og hils alle !! Svenn

 2. 2 Erik

  Høres ut til å ha vært en fin tur! Jeg fikk ikke med meg at Marit feiret i går….. men gratulerer med dagen Marit!!… Vi følger med videre. Hvis du husker det kunne du jo hilse til Mila’s fra oss… Nyt dagen!

 3. 3 Jan Helge

  Så fin du var Marit! Jeg ser dere har fått med en havfrue også, bak i båten!
  Hilsen Anne Grethe.

 4. 4 Aida

  Åhhh så fin side!!!! Masse fine bilder:) Blir kjempe moro å følge dere!
  Bildet Marit - er det før eller etter du fant den sekken med skjorter til Bjarne:))))

  Klem til dere alle fra Aida

 5. 5 Jan-Erik Warbo

  Hei Bjarne. takk for melding. Har hentet nye Coral (Contest 50 cs) i Nederland og alt fungerer perfekt. Har akkurat vært i Portør og sakt fravel til Jageren, (som skal jorden rundt.) Vi ligger nå på Mærdø.
  Ha en riktig, riktig god tur - vi følger dere på nettet.

  jan-erik

 6. 6 Rolf

  Flotte sider, Bjarne! Nyt Danmark, nyt verden! God tur videre sørover.

 7. 7 bente fra maurtua

  Hei alle sammen. Ønsker dere en god tur. Blir veldig spennende og følge dere på seillasen .Gratulerer med vel overstått Marit. En spesiell hilsen til Elise og Daniel.

Skriv en kommentar