11. Juli, rolige dager i Hals

Vi har brukt dagen til å å være turister og ikke gjøre så veldig mye. Skipperen har hatt mange dype og alvorlige samtaler med seg selv, før han tok skrittet helt ut og gjorde det han nå måtte gjøre. Med skjelven hånd og med svetteperler i pannen og i dyp konsentrasjon gikk han løs på oppgaven.

Etter å hatt båten siden den var ny i 2006, har skipperen hatt et meget anstrengt forhold til å skru opp eller gjøre ting som satt varige merker i inventaret. Men med Marits rolige og trøstene stemme greide han å henge opp knagger på hver eneste lugar. Hjertet hamret og litt beveget i stemmen, så skipperen at det nå var fullbrakt. Nå henger det knagger rund om kring, ny skippsur er på plass og alle er svært så fornøyd.

knagger-2.JPGknagger-3.JPG

Etter det var gjennomført, var det å løpe en tur opp i riggen, slik at vi fikk montert den nye navigasjonslysene i toppen av masten, selvfølgelig med led pærer. Da er det fint å ha montert trinn i masten, det gjør det lett å komme opp, men det tar litt tid når en bare en hånd å jobbe med, den andre bør fortrinnsvis brukes til å klamre seg fast med. Det mest fanastiske var at alt virket, etter noen små justeringer.

 hals-havn.JPGrikaros-og-jan-van-gent.JPG

Etter litt “shopping” og nødvendige ting var handlet inn avsluttet vi dagen med ost og vin aften ombord. Mandag regner vi med å få resten av utstyrer ombord slik at vi kommer videre mot Anholt.ost-og-vin-pa-rikaros.JPG

“Mimrebilde” Elise og Tonje, yngste og eldste.

elise-og-tonje.JPG

3 kommentarer til “11. Juli, rolige dager i Hals”


 1. 1 Ellen

  Hjemmesiden er utrolig fin!!! Det er veldig flott å følge dere på denne måten. Det ser ut som dere har fått en kjempestart på drømmereisen, noe dere virkelig fortjener etter hektiske uker før avreise. Ha en riktig god ferie. Kos dere masse.

  Bjarne, du trenger ikke tenke jobb på lenge. Vi har ikke nett eller mailtilgang.

 2. 2 Tonje

  Savner dere masse… Ser ut som dere har det fint.
  Og nye knagger er alltid greit! “Mimrebilde” likte jeg veldig godt.

 3. 3 Stig og Bolla

  Hei på dere,kan se dere har det bra. Skal dere gå Kilkanalen?
  Vi er i gang med seiling først neste uke,men da har vi to månder skal bli bra.Dere får kose dere så godt det går, vi treffes kanskje neste sommer.Vi følger med dere bon voiage eller hva det heter.
  Stig og Bolla fra Svalbaed temp nå 7,5 C deilig.

Skriv en kommentar