16. Juli, Hyggelig i Juelsminde

Vi startet kl. 06:00 med å gå fra Grenå havn med kurs mot Juelsminde, som ligger 60 nm videre sydover. Det var vind fra SØ mellom 5-6 kn. Vi startet med en kryss utovermens solen skinte og det var allerede varmt. Det var en del båter som hadde forlatt havnen og var også på tur sydover. Skipperen får noen ganger det for seg at han lyst til å kappseile, nesten til det barnslige. Han har stor entusiasme når han ser muligheter til å ta innpå noen. Dette var dagen da skippere skulle vise hva skuten duger til. Etter 3 timer og fire båter var passert, var nå skipperen ikke til å styre, han hoppet opp og ned var triumferende. Han skuet nå med sitt falkeblikk utover horisonten for finne et nytt “offer” og der lå det en seilbåt med fulle seil. Han kjente blodet bruse og stemmen var nå gått opp noen oktaver. Finjusterte seil og tok i rattet med stø hånd.

Marit lå på benken og solet seg og så på dette som billig underholdning. Hun hadde et smil, som hun noen ganger får, når barna har sagt noe rart eller morsomt. Og det smilet hadde hun nå rettet mot skipperen. Han var nå for ivrig til å henge seg opp i slike detaljer. Etter 15 minutter, ropte han med høy stemme  “vi tar innpå”. Med en fart på 8,5 kn følte han seg helt uslåelig. Han så nå tydelig av vi nærmet oss sterkt for vært minutt. Pluteselig fikk skipperen en ekkel mistanke og det gikk kaldt nedover ryggen, mens han grep etter kikkeren. Nå gikk sannheten opp for han, forklaringen på  at vi tok så raskt innpå, var at seilbåten kom i mot oss. Skipperen ble nå justert ned noen hakk og luften gikk liksom ut. Dette registrerte Marit, som nå var satt seg opp. Hvordan går det, spurte hun, den skifta kurs svarte han, liksom litt uinteressert. Etter en god stund passerte seilbåten, som var mist 70 fot. Det var kanskje greit at den gikk i mot oss.

100717-003.JPG 100717-008.JPG

Vinden dreiet nå mer mot sy og blåste nå opp mot 8-9 m/s. Nå sto Marit ved roret de siste timen mot Juelsminde. Der skulle vi møte Henrik og Pia. Vi kom i fra til havnen etter 8 timer og 15 minutter, der sto Henrik og tok imot oss. Vi ble invitert til grillaften med masse godt drikke. Henrik og Pia bor et nydelig gammel hus fra ca. 1870.

100717-012.JPG  100717-018.JPG

De åpnet en 3 liter vinflaske som de hadde spart på i over 12 år. Den skulle de ta i en spesiel anledning og det var i dag. Vi følte oss veldig beæret å få dele den med dem. Vi takker for en veldig hyggelig aften. I morgen skal vi se oss litt rundt i Juelsminde.

100717-020.JPG

2 kommentarer til “16. Juli, Hyggelig i Juelsminde”


  1. 1 Ole Petter

    Hei.Flotte innlegg dere skriver. Det er et godt tegn at ungen i skipperen enda er inntakt, men kjedelig at motstanderen plutselig endrer kurs :) God tur videre.

  2. 2 Henrik Mortensen

    Tak for besøget i Juelsminde, det var veldig hyggeligt, synd at kamera blev glemt, men vi mødes igen inden i styrer ud over Atlanten. Ps jeg var også nede og aflevere solbriller på båden, men det var før naboen kom med fotoapparatet dagen efter.
    Fortsat god tur.

Skriv en kommentar