3. August, en plaskete tur til Studland Bay

Vi våknet i morges etter en rolig natt. Det var varmt i solen, men det føltes kalt ut når den var bak en sky. Vi satt i marinaen og så på livet rundt oss og snakket om de neste dagene. Kl. 15:40 skiltes vi fra Fanteliv og satte kursen mot Poole. Vi håper det ikke er lenge til vi ser dem igjen. Også i dag hadde vi vinden direkte mot oss når vi gikk ut mellom fastlandet og “Isle Of Wight”. Vi hadde bra medstrøm men vinden økte. .

Da vi kom helt vest på ved øyen nærmere “The Needles” ble sjøen veldig urolig. Med grunt vann mellom 15-25 m. medstrøm på 2,5 kn samt vindt på mellom 10-12 m/s ble sjøen bratt og uberegnelig. Båten ble kastet opp og ned og sjøen spylte over dekk. Ungene jublet av fryd i lugaren, Marit satt og vurdere den store kapteinen som var mer stille en normalt. Skipperen har vokst opp med sjø, tatt en sesong på Lofoten og elsker å være på havet. Han elsker det så mye at han ser det som sin plikt å gjerne dele noen av sitt siste måltid med de individer som skulle være i sjøen i hans nærhet. I dag var dagen da skipperen så det muligheten for om det nå var tid for en liten offergave. Skipperen føler det litt urettferdig, når en har med en kvinne som har vokst opp på gård og to små jyplinger som danser av fryd med bølgene. Så er det Skipperen den staute, sjøvante havseileren som må ta en titt over rekka. Skipperen var sta i dag, holt kjeften igjen og svelget. I dag skulle det ikke ofres og skipperen holt sitt løfte.

Kl. 20:30 og 23 nm utseilt gikk vi inn i Studland Bay og slapp ankeret, vi hadde bestemt oss for å ligge på ankeret i natt. Det blåste fortsatt friskt rundt 8 m/s da ankeret fikk fest på 5 meters dyp. Det var nå nesten lavvann så vi slapp noen overraskelser med å ligge nedpå. Det er viktig å gi ut nok kjetting slik at det fortsatt ligger nok ute ved høyvann. Sjøtemperaturen viser nå ca. 18 gr.C som er det samme som er lufttemperaturen.

Vi fikk en koselig kveld med god mat og video med Daniel og Elise. Stemningen var lugn og rolig og alle har nå kommet i seng. Det er kun skipperen som vil ta en liten oversikt over situasjonen før han går i køyen. Vi skal starte litte tidlig i morgen for å utnytte tidevannstrømmen vestover. Vi håper med det å komme tidlig i havn for å få sett oss litt rundt. Ankeralarmen er nå aktivert så vi håpe at den varsler om vi skulle begynne å dregge.

Til slutt en takk til alle som meldinger og kommentarer på vår hjemmeside, vi setter veldig pris på det.

Cowes- Poole 013.JPG

        Ved ” The Needles” vestsiden av “Isle Of Wight”

Cowes- Poole 017.JPG

                             Samme sted men lengere vest

Cowes- Poole 025.JPG

                      Studland Bay utenfor Poole

17 kommentarer til “3. August, en plaskete tur til Studland Bay”


  1. 1 Kjærsti

    Vi som sitter hjemme og følger med på ferden deres får frisket opp geografikunnskapene våre pga dere. Takk, takk. Og lykke til med skolestart! Hos oss er jentene igang igjen etter ferien. Ja, Anette dro allerede 15. juni for utveksling i Australia, Kristin og Live tilbake til Bergen på mandag. Nå er det bare Erik og meg og bikkja hjemme. Denne uka har vi faktisk hatt litt ok vær. Sånn at det har vært deilig å være ute etter jobb. Men hvor ble sommeren av??? Snart begynner vi symøte igjen. Kanskje vi kan få til at du blir med Marit? På facebook, Skype eller lignende? Hadde vært koselig! Klem fra Kjærsti ;)

  2. 2 Morten

    Hei på dere, Da er endelig jeg på nett igjen etter ferie, regnvær og fatalt virus på PC’n. Som så mange har kommentert før meg,- reisebrevet er fantastisk og dagens høydepunkt. Det ligger mye jobb i dette så all honnør til både skipper og reder. Bjarne - dagen nærmer seg og fra en som passerte middagshøyden for et par uker siden så kan jeg bekrefte at det går greit. Hilser fra Lisa med beskjed om at vi er misunnelige, imponerte og stolte av å kjenne dere ! M

  3. 3 Kari-Anne

    Heisann - dere er rett i narheten av oss naa. Vi laa for anker i Studland bay og gikk til Brixham i gaar. Sees vi??

  4. 4 Bjørghild

    5/8-10
    Hei alle sammen !
    Jeg vil få gratulere skipperen med den store dagen i dag !
    Håper du får en like fin dag som jeg fikk på min store dag, den glemmer jeg aldri, det er alltid hyggelig å bli satt pris på og det er jeg sikker på at dine kjære vil gjøre for deg i dag !

  5. 5 Merethe Bråthen

    5/8-10

    50 år og like blid,
    Skipper’n er ute med skuta si.
    Energisk som få, MÅ være først,
    men gleden ved turen er nok størst.
    Dagen må feires, men Skipper’n er vekk!
    Han tar nok en skål, sikkert på dekk.
    Når Sterner igjen samles, husker vi at
    sjefen skal feires til langt på natt! :) Stor hilsen fra kollegaer hos Sterner Aquatech

  6. 6 Terje Negaard

    Gratulerer med dagen Bjarne!

  7. 7 Thore Skorem

    Grattis med de første femti til skippern!
    Håper dagen blir flott!

  8. 8 Ellen

    Gratulerer med den store dagen sjef!

    Jeg ønsker dere en super og minnerik dag. Gleder meg til bilder og nytt reisebrev. Det er utrolig gøy å følge dere på denne spesielle måten, og jeg setter stor pris på at dere vil dele så mye med oss her hjemme. Forfatteren og fotografen gjør en utmerket jobb.

  9. 9 Jarle Rønhovde

    Kjære Bjarne,
    Vi sender de varmeste Gratulasjons hilsinger fra Bergen. Håper du får en fin dag med feiring av den store dagen. Ikke bare vind, bølger og kappseiling!!
    Håper du er klar for en kanonfest når du er tilbake. Kanskje dobbelfest!!!!
    God tur videre og fest med måte.

    Hils til Marit og fra Hege.

    Mvh
    Jarle

  10. 10 Alf Gunnar

    Hei Storebror :-) Gratulerer så mye med dagen! Ha en strålende dag!
    Er nå i Chicago med noe kammerater og har det veldig bra!
    Hils familien

  11. 11 Anette

    Hei på dere alle sammen. Vi koser oss med å følge med dere! Gratulerer med dagen Bjarne! Håper du får en fin dag.

    Hilsen Anette

  12. 12 Hans-Christian Kromand

    Hej Bjarne

    Hjertelig tillykke med dagen. Håber du har haft og fortsat vil ha en fin dag. Hils resten af familien.

    Hilsen Hans-Chr. _/)

  13. 13 Jan Helge Deila

    Hallo Storebror!! Stolt av deg. !!
    Gratulere med den store dagen, 50 år!! Det er vel ingenting for en skipper det!?. Det er heldigvis lenge til vi er der…… Dere får feire dagen å ha en fortsatt fin dag.
    Hilsen Anne Grethe og Jan Helge

  14. 14 marion , hasse , hans-magnus og thea :-)

    Hipp hurra for skipper Bjarne som fyller 50 år. Regner med mannskapet har bakt kaker og “stullet” med skipper’n idag…. Det er så spennende å følge med på bloggen - så vi er innpå hver dag. Igjen fortsatt god reise.

  15. 15 Petter & Laila

    Hei Bjarne,
    Gratulerer med de første 50 og velkommen etter. Vi som mange andre følger med på reisebrev som kommer som perler på en snor. Spennende og hyggelig lesing. Flott at også gaster og proviantsjef trives på tur. Hils så mye…..;-)
    Ha en fin fin bursdag og god tur videre.
    PS, skal hilse fra resten av SFT besetningen

  16. 16 Anna og Johnny

    Hei på!
    Spenende og interesant å følge med dere.Føler at vi er litt på tur vi med.Her er snart første arbeidsuka nedlagt etter en ferie som var 14 dager i seilbåt(ny rekord for Anna)og en ukke i stugan.Prosjektet vårt med å regulere om Solløkka camping til bolig område har vært godt stoff for den lokale median om dagen,så ikke et kjedelig minutther her.
    En behøver ikke vinne alle slaga,bare enn vinner til slutt, er et greit moto å forholde seg til.Imorgen tar vi toget til Oppdal for å kaste glansover 50 års dagen til en kolega og venn av oss.Reiner med Bjarne får en minerik dag i dag.GRATTULERER så mye med dagen Bjarne.
    Ha fortsat god seilas.
    Snakkas.
    Johnny+Anna…..=Sant

  17. 17 Pål

    Heisan UNGE mann. Gratulerer med dagen i går. 50 år til du blir 100. Du er jo som regel alltid i hundre, så dette er velkjent farvann for deg. Skip o`hoy - seil pent. Hilsen Mr. Landkrabbe.

    PS!! Hils første og andre fender for ikke å glemme sjølveste skippern.

Skriv en kommentar