5. August, Welmounth, trivelig sted for ettertanke

Vi startet om morgen den 4. august fra Studland Bay kl. 05:20. Vi dro opp dreggen og la i vei, vinden kom fra SV. Vi satte kursen mot Brixham som lå en 8-10 timer unna. Det er et grunt område, medstrøm og vinden rett i baugen gjorde at sjøen ble bratt og humpete. Etter en 3 timers gange måtte vi gjøre noen vurderinger.

     weymounth-002.JPG 

      Om morgen i Studland bay en påminnelse om hva som kommer 

Med 2 kn medstrøm hold i en fart over land på 6,5 kn og 4,5 kn i vannet. Bølgende og vinden gjorte at vi til tider mistet farten ned i 3-4 kn over land. Vi så på avstanden til bestemmelse stedet og regnet raskt ut at vi ville ikke nå det før vi fikk strømmen i mot oss. Fikk vi motstrøm, i tillegg til vinden på 10-12 m/s samt bølgene, ville vi nesten bli stående på samme sted.

Vi tok en avgjørelse å gå inn til Weymonth, som lå et stykke unna. Det var trivelig havn med fiskebåter i et intimt havnområde. Det var måker og en eim av fiskelukt. Det varmet skipperens hjerte og gå til en slik havn. vi ankom kl. 09:30 etter 21 nm. Sjøtemperaturen var på 18,5 gr.C.

Vi har nå 982 nm utseilt siden vi forlot Norge, vi har igjen ca. 2000 nm før vi når Las Palmas på Gran Canary.

 

    weymounth-010.JPG           weymounth-013.JPG

    weymounth-014.JPG           weymounth-046.JPG 

    En trivelig havn og rusle rundt med mange fine bakgater

Vi fikk god tid til å gå rundt i byen som består av mange gamle bygninger med trange gater. Det var en sjarmere sted med yrene liv på kai område. Vi ble enig om å bli her et par dager for se oss litt rundt.

Skipperen våknet om morgen og glippet litt med øyne, han skulle så gjerne vært en tur på badet. Men han kunne høre to barne stemmer, som visket og tassene skritt mot lugaren. Der kom Elise og Daniel med pakke og sang så det riktig gav gjenklang i skuta. Skipperen var blitt 50 år har “liksomt” rømt fra alt. Daniel vurderte skipperen nøye med sitt granskene blikk, men han syntes ikke at han kunne se noe forskjell fra i dagen før. Det ble disket opp eggomelett av type Rikaros og bløtekake som var laget ombord kom på bordet i løpet av formiddagen. Det var litt rart og ikke ha Tonje, Kim Henning og Jeanette med oss i dag. Skipperen savnet den støy og leven, som de alltid omgir seg med, når de er samlet. Vi gleder oss til å treffe dem til jul.

 

    weymounth-037.JPG

                      Nydelig kake som Marit hadde laget ombord

Skipperen hadde et spesielt ønske om hvor vi skulle ta middagen for kvelden. Vi fant det vi lette etter, til og med toilettene passet inn i bildet. Vi fant en ekte Engelsk brun pub/restaurant med slitt tregulv. Noe av baren hadde gulvbelegg og der måtte vi ha en nøye gransking for å bestemme den opprinnelige fargen på teppe. Vi fant et bord og fire stoler, som vi byttet litt rundt på og som vi mente kunne holde hele måltiden gjennom. Dette var slik en vaskekte havnepub skulle se ut. Maten smakte helt fortreffelig og stemningen var god. Vi ruslet etterpå litt rundt og så på livet langs kaia. Welmounth var et trivelig innslag på vår reise.

Skipperen har gjort mange tanker på det å bli 50 år, men skal ikke kjede dere med å legge ut om det. Tror nok at det fort kunne fylle ut en en side eller ti. Helsen er på topp, har flotte barn og prektig kvinne. Har mange venner og gode kollegaer på en arbeidssted som jeg trives godt. Og vi er på tur for å gjøre vår reise virkelig. Det føles godt og skipperen kan fortsatt føle en barnslik sitringen i kroppen, på alt han og vi skal oppleve fremover.

Ønsker å takke alle som har sendt en gratulasjon her på siden, Facebook, sms både satelitt tlf og mob, email og ikke minst alle telefonsamtalene. Tusen takk, og det er ikke fritt for at skipperen har blitt litt beveget i løpet av dagen av all oppmerksomheten.

 

    weymounth-012.JPG

                              Det var deilig og varmt i havneområdet

Vi kommer nå til å se på været før vi bestemmer eventuelt avreise i morgen fredag.

3 kommentarer til “5. August, Welmounth, trivelig sted for ettertanke”


 1. 1 Brede

  Gratulerer med dagen!

 2. 2 Stefania/Avventura

  Hei igjen!
  Fine bilder og morsomt innlegg :-) Og den flotte kaka!!! Nam nam!
  Så flink du er Mart!
  Bjarne, du fyller år dagen før min bursdag jo! Løve! :-) Håper dere koser dere fortsatt. Vi skal til Weymouth i morgen.
  God tur.
  Klem fra Avventura :-)

 3. 3 anne grethe deila

  Fint bursdag bilde av deg Bjarne,du ser ikke ut som 50 år akkurat,
  du er super,
  super kake Marit hadde baka også,det er jenta si det,
  forresten hadde du akkurat stått opp Bjarne !!
  kos dere videre alle sammen.
  klem anne grethe ,

Skriv en kommentar