3. September, Baiona en gammel by

Vi får kommentar på at vi ikke skrive her vær dag. Vi ønsker ikke å trette dere med å fortelle at vi nyter, godt vær, varme, deilig strand og ikke minst hyggelig selskap. Dagene går til dagligdagse ting som å holde litt kontakt med jobb, undervisning av Elise og Daniel på Rikaros skolen. Vi har nesten vært to måneder på reise og det har så lang vært et lite eventyr. Vi reiste inn til Baiona på ettermiddagen den 1. september, som ligger 7 nm fra Islas Cies.

Vi ankom Baiona rundt kl.18:00. Vi gikk en rask tur på land for å handle det mest nødvendige. Dagen etter tok fedrene på Fanteliv og Rikaros barna med på skoletur. Vi gikk først til en kopi av båten Pinta som var en av tre båter, som var med Colombus reise til Amerika. Columbus båt, Santa Maria gikk ned i nærheten av Santo Domingo. Columbus seilte tilbake med Nina. Pita med kaptein Martin Alonso Pinzon kom først til Baione, etter at han returnerte fra Amerika i 1493. Båten er på ca 23 m. lang og var 6 m. bred. Det var ganske kummelige forhold de hadde i den tiden. Men vi ble imponert over byggeteknikken de hadde den gangen. Undervisningen gikk på engelsk, men elevende fulgte nøye med hva som ble sagt. Mannskapet måtte være på dekk hele tiden, det var et tak bakerst i båten de kunne stå under for å være skjermet for solen. Det var tre båter som reiste over, men bare to båter returnerte.

Etterpå gikk vi rund på festningen. Muren rund var på ca. 3 km og det var flott å gå rundt og se på hvordan det var bygget. Byggingen av festningen ble startet for ca. 600 hundre år før Kristus og de brukte over 2000 år for å få den slik den er i dag. Vi ble stående og se på noen kanoner, da Petter fortalte at de som støpte kanonene måtte være med å prøveskyte første skuddet. Kanonene ble da avfyrt med 10 kg krutt mot normalt 4 kg. Det var bare en liten detalj, han som hadde støpt kanonen måtte sitt skrevs over kanonen når første skuddet ble avfyrt. På den måten sikret man seg at det var bare de beste som laget kanoner.

Baiona er en trivelig by å gå rundt i, mange trange gater og sjarmerende restauranter, så det er virkelig verdt å bruke minst et par dager her.

Vi bestemt oss for at vi ville bruke 2 dager mer på Islas Cies så vi reiste tilbake på fredag. Vi skal gå videre på søndag ned mot Porto.

De fleste bildene nedenfor er tatt fra borgen, dessverre var det ikke lov til ta bildet om bord i Pinta. Vi ser også Elise og Daniel på Rikaros skolen.

Baiona 004.JPG

Baiona 007.JPG

Baiona 009.JPG

Baiona 016.JPG

Baiona 018.JPG

Baiona 019.JPG

Baiona 022.JPG

Baiona 023.JPG

Baiona 030.JPG

Baiona 031.JPG

Baiona 033.JPG

Baiona 042.JPG

Baiona 047.JPG

Baiona 049.JPG

Baiona 052.JPG

Baiona 059.JPG

3 kommentarer til “3. September, Baiona en gammel by”


 1. 1 Jan

  Hei - vi har begått samme feil : Det var ikke Columbus som kom tilbake til Baiona men et sendebud fra Columbus !

 2. 2 Bjørghild

  Elevene på Rikarosskolen er kjempeheldige, de får se i virkeligheten hva andre bare kan lese om !
  Jeg er tror de får ett flott skoleår !

 3. 3 Arne

  Hei på dere,
  dette er på ingen måte trettene lesning , bare rene fornøyelsen for oss her oppe som gradvis merker høsten komme med forkjølelser og alt annet som hører høsten til så fortsett og skriv dere om sol og varme og sydenfølelser, det gjør bare at vi gleder oss enda mer til seiling i varme strøk

Skriv en kommentar