5. September, reisen til Portugal

Vi dro kl. 08:20 fra Islas Cies og vi hadde da 66 nm før vi nådde havnen Leixoes i Porto.Det var fire norske båter som dro på samme tid Lehanis, Honning Pupp og Fanteliv. Det var fuktig og grått når vi startet opp. Vi gikk utover med motor og lot barna få sove, da vi viste at vi hadde minst en 10 timer foran oss. Vi hadde kontakt mellom båtene på kanal 69 og stemningen var god. Solen kom etter hvert fram og varmet ned i cockpiten. Vi fikk melding over VHF fra Fanteliv at det var hval i området. Dessverre greide ikke vi se annet urolig vann der hvalen var oppe. Vi så til stadighet fisk som var i overflaten. Skipperen hørte plutselig mye støy fra hekken på båten, det viste seg at det var en del av en fiskestim som var jaget opp mot båten.  Kl 12:23 passerte vi grensen til Portugal, det Spanske gjesteflagget ble byttet ut med det Portugisiske. baiona-062.JPG

     Portugisiske flagget er på plass

  Vinden økte noe fra NV på rundt 4 m/s, vi heiste alle seil og gikk rolig nedover. Skipperen ante fred og ingen fare da jeg i øyekroken kunne se at Lehanis lå et stykke bak hekken. Skipperen trimmet litt på seilene og lente seg behagelig tilbake igjen med kaffekoppen. Plutselig var Lehanis helt oppe på siden. Det er kanskje unødvendig å fortelle at kaffen ble sittende igjen i halsen. Skipperen brå våknet fra sin dvale, dette skal ikke være mulig. Skipperen på Lehnis satt med stort glis og vinket overlegent i det han passerte. Kommentarene fra de andre båtene uteble ikke. Kommentarer som at vi måtte få opp drivankeret osv. Nå var skipperen virkelig fått los, kommanderte alle vekk fra benken på lo side. Nå skulle skipperen demonstrere virkelig seiling.  baiona-063.JPG

Lehanis en 42 ” Bavaria er zoomet inn

Uansett hva som ble gjort av trimming var det ikke mulig å ta innpå Lehanis. Fanteliv og Honning Pupp var vitne til kampen, som var på gang. Kommentarene haglet inn på VHF, det ble meldt fra Honning Pupp, som lå i kjølevannet på Rikaros at de plukket opp gjenstander som gikk over rekka fra Rikaros. Da vinden økte litt begynte håpet om å ta en passering. Vi nærmet oss litt, men så stoppet vinden nesten helt opp. Etter en litt meldte Lehanis at de nå startet motoren for å rekke havn før det ble mørkt. Skipperen innså nå at slaget var tapt og sendte en stor gratulasjon til Lehanis med seieren og for utsøkt seiling. Vi ankom havnen kl. 19:40 og stemningen var god da vi alle var samlet på bryggen. Blue var allerede på plass i havnen samt Svensk båt med Christer og Anette, som vi hadde blitt kjent med tidligere.Det ble litt store armbevegelser da skipperen begynte å fortelle om at vi hadde klippfisk fra Norge og nå skulle vi lage bacalao. Thomas fra Honning Pupp medte at han også hadde litt klippfisk og da ble det annonsert at vi skulle arrangere bacalao fest dagen etter.  porto-001.JPG

Nå er planleggingen av bacalao festen i gang.

Med skipperen store armbevegelser var plutselig hele brygga invitert. All fisken ble lagt i vann og vi gikk alle i seng. Den store angsten på hva  skipperen hadde tatt på seg til dagen etter uteble den kvelden. 

5 kommentarer til “5. September, reisen til Portugal”


  1. 1 Svenn

    Gratulere med enda et nytt land ! Dere får bare fortsette å kose dere, og vi andre får bare vente på nye reisebrev (sjekker siden deres flere ganger om dagen) Fortsatt god tur og hils !!

  2. 2 Emilie

    Hei Elise. Emilie ble så utolig glad for å høre fra deg igår. Da dere hadde lagt på, sukket hun og sa; Åhhhhhhh det var godt å høre stemmen til Elise igjen,jeg savner veldig og håper hun kommer hjem snart. Ellers er det morsomt å lese om alt dere opplever og skjønner godt at dere koser dere. Her blir det bare kaldere og kaldere, og solen vamer lite. Kos dere videre dere, med god samvittighet;o). Og Elise, det var veldig koselig at du ringte, vi må definitivt skjerpe oss og holde kontakten fra vår side, selv om dagene flyr. Stor teddyklem fra Emilie og resten av familien.

  3. 3 Merethe Bråthen

    Håper bacalao-festen ble som forventet, har ikke hørt så mye fra dere etterpå… Går ut i fra at alle er ved god helse (?), gleder meg til å høre mer fra Portugal :)

  4. 4 Arne

    Gratulerer med nytt land og det ser ut til at det er få problemer med hygge og det sosiale

  5. 5 Egil Jonassen

    Hei igjen, ja vi følger spent med på reisen fremdeles, det er spennende hver gang vi åpner posten fra Rikaros. Gratulerer også med en vellykket bacalaofest, det må ha vært morro å arrangere en slik fest på bryggekanten. Vi ønsker dere en kjempefin tur også i dagene som kommer. Ha det godt.

    Egil

Skriv en kommentar