9. September, Figueira da Foz

De andre Norske båtene var forlatt havnen tidlig den morgen. Skipperen gikk rastløst omrkring på bryggen og ventet på at klokken skulle bli o8:00, da det skulle være et telefonmøte. Da er det viktig å være et sted med god dekning. Vi hadde bestemt oss for å gå til Figueira da Foz som ligger 64 nm lenger sydover.

Kl 11:00 var vi klar for å slippe trossa. Det var stille å gå utover og solen begynte å varme allerede. Vi ønsket å gå et godt stykke utover for å hente litt vind. Etter ca. 2 timer motorkjøring kom vinden fra NV og vi fikk heist seilene. Det er er noe eget når seilene står og vi går fremover bare på vinden. Det blir en helt annen ro i skuta. Vinden dreide mer mot nord og vi satte storseil og fokken ut på vær sin side. Skipperen var tilfreds med farten da vi logget mellom 7 og 8 kn.

porto-001.JPG           porto-006.JPG

Mens vi lå i godt driv ser vi en flokk fugler som stupte mot sjøen og vi ble oppmerksom på noe var i ferd med å skje. Mot oss fosset det delfiner og omringet båten. Det må ha vært en flokk på 40-50 dyr og det var fantastisk å se dem leke rundt båten. Elise og Daniel satt på rekken og kunne nærmest føle at delfinene under beina. Skipperen tok bilder og filmet mens de var rundt oss. Etter en halv time var de vekk igjen.

 porto-032.JPG          porto-040.JPG

Vi ankom havnen kl. 21:10 og det var blitt helt mørkt. I havnen lå det flere kjente båter, men vi var alle veldig trøtte slik at vi gikk forholdvis tidlig i seng.

Dagen etter brukte vi på stranden, som var den bred strand på 500 m. fra strandkanten til vannet. For store og små barn var det gøy og bade i de store bølgene, som skyllet innover stranden. Vi fikk også se en sjøsnegle, som var skyllet på opp på stranden. Vi tok et bilde av den før vi heiv den i vannet igjen. Den er et merkelig vesen og har to vinger som den svømmer med.

porto-047.JPG          porto-049.JPG         

Det er mye fisk i alle havnene vi er i og størrelsen varierer fra 100 gram til opp mot 2 kg. De er fasinerende og fine å se på, men det er ingen som fisker på dem. Det er grunn nok til oss å la være.

porto-042.JPG          porto-043.JPG

Byen var også trivelig og koselig, men vi hadde bestemt at vi skulle fortsette lenger sørover mot Nazare dagen etter. Men vi tok oss en tur ut på byen for spise. Det var god mat og trivelig bevertning, det er alltid litt spennende å se hva vi har bestilt.

porto-053.JPG            porto-056.JPG

3 kommentarer til “9. September, Figueira da Foz”


 1. 1 Gunn Heidi Horgen Gulliksen

  Dere skal vite at vi følger med dere, selv om vi ikke kommenterer hver gang. Virker som Baccalao-festen har tatt helt futten av skipperen, for nå skrives det bare om fugler, fisker og tidlig til sengs….Tåler du ikke mer Bjarne??

 2. 2 daniel

  ogsen ser båten ut.Ogsen har du det er det fin.Hvor er du nå. ogsen har hele familien din

 3. 3 Tonje

  Jeg misunner dere masse, og savner dere:)
  Elise, du må bade masse for meg og Daniel fisk opp masse spennende
  som du kan sende bilder på bloggen senere.

  Klemmers

  PS:Men den sjøsneglen, ville jeg ikke møtt..

Skriv en kommentar