12. September, Nazare den hvite by

Vi forlot havnen den 11 september kl. 10:30 med kurs mot Nazare som ligger 34 nm sydover. Vi var tre båter som gikk på samme tid en tysk båt med navnet Pauline, Fanteliv og oss. Det var lovende vind fra nord, her skulle vi få muligheten til å seile med genakker.

Vinden økte på og kom fra NV så det ble besluttet å sette opp spinnakeren. Båten beveget seg fint i sjøen og det er et flott syn når spinnakeren står. Vi fikk underveis besøk av delfiner som lekte rundt båten i 30 min. tid. Elise og Daniel frydet seg like mye som skipperen på synet at de vakre dyrene.

oeiras-001.JPG           oeiras-004.JPG

Vi ankom Nazare ca, kl. 16:50 sammen med Fanteliv. Vi oss for å utforke byen dagen etter.

Vi gikk langs stranden og så på markedet som var langs den. Der var stativer på rekke og rad som de tørket fisk i solen. Vi brukte lang tid på å gå oppover gaten da det stadig var en butikk , som fristet. Marit hadde fått det for seg at skipperen også trengte nye sko, men skipperen var svært godt fornøyd med sine sko. De var riktignok litt slitt og hadde kanskje et lite kosmetisk hull på den ene skoen. Men skoene var gode å gå i og de luktet heller ikke så ille.

63308511.jpg           73809441.jpg

Etter en del rådslag ble det kjøpt nye sko, skipperen var godt fornøyd med at han hadde forhandlet fram at også kunne få beholde de gamle skoene. Vi tok en sporheis opp på fjellhøyden der den gamle bydelen nå. Etter mye vandring bland vakre hvite bygninger fikk vi satt oss ned på uterestaurant. Vi ble der sittende ovenfor kadertralen og vi ble lyttende til en gudstjeneste. Det var søndag slik at det føltes helt ok og sitte på uterestauranten å høre presten holde tale. At det foregikk på portugisisk var greit, da skipperen noen ganger har vanskeligheter for å forstå alt presten sier, selv om det forgår på norsk. Skipperen lente seg tilkbake og nøt den støyende stillheten som rådet.

Etter en lang dag ble det besluttet at vi dagen etter skulle gå videre sørover.

9556151.jpg

0 kommentarer til “12. September, Nazare den hvite by”


  1. Ingen kommentarer

Skriv en kommentar