6. Oktober andre dag mot Porto Monto

Vi har nå vært ute i to døgn og stemningen er fortsatt god ombord. Det har vært flott og oppkvikkende å ha med litt ekstra mannskap. Men så mange kvinner ombord har skipperen fulgt noen hovedregler. Trå varsom og sørg for en lukter godt, en kommer langt med det. Natten har blitt delt opp i to lag det ene laget består av Marit og Aida, mens det andre laget består av Amalie og skipperen. Amalie har forøvrig ligget på lading under nattvakten da det er viktig å være “up front”. Skipperen innrømmer gjerne at han liker de stille nettene, han stiller spørmål ut i mørket og får de svarene han vil ha.
Vi har alle en utfordring når vi skal på tur og være lenge borte. Skipperen blir fortsatt imponert over teknikken, slik som dette, at han kan skrive en email mitt ute på havet og med det få oppdatert hjemmesiden. Vår generasjon syntes dette er fantastisk, mens for de yngre er dette en selvfølge. Amalie utfordring dukket opp når hun fikk vite at det ikke vil være mobildekning, når vi skulle krysset over til Porto Santo. Amalie reaksjon var åpenlyst sjokkerende er vi ikke liksom i 2010, hallo. Amalie er en blid, sporty jente som har tatt med et smil og med knusende ro. Hun trives godt ombord og deltar på det vi foretar oss.
Vi har hybridseilet en del, da vinden har vært svak og retning rett i mot. Vi får vær rapporter fra Frivind, som vi følger, det er til god hjelp for å ta de riktige vei valgene. Vi har nå ligget på en skarp kryss på 270 gr., som blir et stykke nord for målet vårt. Men ut fra værmeldingen vil vi i løpet av kvelden hente inn vind fra nord. Vi har akkurat passert i uttekant av en stor regnbyge, men det forventes mer til kvelden, kanskje med tordenvær.
Vi har i skrivende stund kl 17:45 UTC seilet 260 nm og har igjen ca.190 nm. Det er litt vekslene vær med mest lav skydekke, men litt sol av og til. Temperaturen og vannet er den samme 23 gr. C. Det kan meldes om at alt er vel med mannskap og skipper.

andre dag 035.JPG

0 kommentarer til “6. Oktober andre dag mot Porto Monto”


  1. Ingen kommentarer

Skriv en kommentar