24. Oktober, vi går mot Lanzarote

Mye har skjedd siden siste reisebrev. Vi fikk gleden og være sammen en par dager Per Magne og Odny Kristin og deres to yngste døtre. Vi måtte desverre forlate dem før vi hadde planlagt da det skjedde uforsette ting hjemme i Norge.

Nå er vi plass igjen på SY Rikaros klar for nye eventyr. Vi har fått med skipperens svigemor, som skal bli et trivelig innslag på vår tur. Da vi kom tilbake til vår båt, torsdag kveld, hadde strømmen koplet seg av og batteriene var flate.

Det var ikke akkurat noe godlukt som slo mot oss, når vi kom ned i båten. Vi hold på til kl 03.00 på natten med å pakke ut og vaske kjøleboks. Det ser ut som den ene kjøleboksen har fått seg en knekk og vil ikke kjøle skikkelig. Det betyr nok en reprasjon, når vi kommer over til Gran Canary.

madeira-marina-001.JPG

Vi ha fått seilet levert idag og satt opp klar for overseiling. Vi har 280 nm før vi når Rubicon marina sør på Lanzarote. Med vinden som er meldt regner vi med å bruke 40 timer på overfarten.

madeira-marina-004.JPG 

Vi starter i dag kl. 17:30 lokal tid og regner med å ankomme i løpet av tirsdag formiddag. Vi kommer til å legge ut litt på bloggen underveis. Solen skinner og det båser fra NØ mellom 10-12 m/s, perfekt for en god seilas. Det er nå 15 min. til vi slipper fortøyningen, båten er nå sjøklar. Dette har vært et trivelig havn og hadde ønsket at vi kunne ha brukt mer tid her.

Vi ser frem til å ta igjen den norske gruppen, er klar for litt mer sosialt innslag.

madeira-marina-009.JPG 

4 kommentarer til “24. Oktober, vi går mot Lanzarote”


  1. 1 Rolf

    Vi ønsker dere god tur videre. Skal hilse.

  2. 2 Svenn

    Hei på dere ! Fortsatt takk for flotte reisebrev. Ønsker dere en flott overseiling til Lanzarote !! Hils alle ombord (også svigermor!)
    Svenn

  3. 3 Arne

    Godt tur over håper det blir en fin og behagelig seilas (også for svigermor)

  4. 4 svein andersen

    følger med dere.Har selv vert borte en stund nå på elgjakt.Hils så mye til Solveig

Skriv en kommentar