14. November en uke til Atlanterhavkryss

Vi ligger nå på “Norskebrygga” her i Las Palmas i snart en uke. Vi hadde en flott nattseilas fra Puerto Rico til Las Palmas sist mandag. Vi starter kl. 02:00 og var fremme 7 timer senere. Her var det yrende liv i havna og de fleste norske båtene hadde ankommet allerede. Vi fikk en god mottakelse fra de andre båtene da vi bakket inn til bryggen.
Vi har gått igjen nødvendig sikkerhetstest på båten, skipperen har gått “bananas” på utstyrsiden. Rikaros er nå tapesert av utstyr. Vi er godt i gang med provianteringen og alle rom under dørken er åpnet. Det gjennstår fortsatt en del som må på plass, men han er nå bestemt på at alt er under kontroll.
Den norske gruppen er en samlet gjeng og synes godt i terrenget her nede. De er med på det meste, som blir stelt i stand. For Las Palmas er dette en stor årlig begivenhet. Hele byen er preget av det som skjer her på havnet, det spilles musikk og det foregår noe hele tiden. Det er helt umulig å få med seg alt, og det er sikkert greit. En ser nå på å komme ut på det åpne hav, som en ren befrielse.
Godtod har ofte åpen båt for de andre norske båtene, det har blitt et veldig trivelig samlingspunkt. Den et skip som å regne, selv med nesten alle ombord fra de norske gruppen er det god plass.
Skipperen har nå begynt å se på mer viktige og helt nødvendige ting, som en må ha, før en krysser atlanteren. Her kan nevnes, som feks. en gass grill som nå er monteres på rekka, samt en god del fiskeutstyr. Han har allerede begynt å drømme om all fisken, som vi skal få i atlanteren. Ser for seg nygrillet fisk med alt tilbehør. Skipperfruen har fått et litt oppgitt blikk og har hentydet noen ganger at det etter hvert kunne bli billigere å få flybåren fisk ut til Rikaros. Skipperen er for opptatt til å låne øret til slike ubetenksomme kommentarer, han er derimot er stolt av, at nå har tatt ansvar for å bidra til kosten ombord.
Elise og Daniel er opptatt med skole og andre aktiviteter, som blir arrangert for dem. De fryder seg sammen med de andre barna som er til stede. Daniel,som er lik sin far skipperen, ser frem til noen stille dager ute på sjøen. Mens Elise , som er mer lik sin mor, er nå bekymret for alt det sosiale hun går glipp av når vi skal krysse over Atlanteren.
Den siste uken vil gå med på å få alt på plass, som div. seil, tau, vann, diesel, bensin, mat osv. Vi regner med å få tid til litt “sosialisering” med de andre båtene.

Las Palmas 1023.JPG

Las Palmas 1024.JPG

15 kommentarer til “14. November en uke til Atlanterhavkryss”


 1. 1 Jon-Freddy Nilsen

  Hei Bjarne.

  Lykke til med overfarten, og fiskingen. Det blir spennende å høre om de store fiskene du ikke fikk plass til på bildet.

  God tur.

  Jon-Freddy

 2. 2 Thea Hagland

  Hei på alle dere søte !

  Jeg følger med på bloggen deres jeg også vettuu.
  jeg vil ønske dere god tur!!
  Jeg savner dere alle sammen , jeg håper dere har det hyggelig der nede!¨
  Jeg har skrevet ett innlegg på bloggen min om dere , kanskje dere vill gå innom og titte :) http://www.TheaaHagland.blogg.no , der står det ett innlegg om dere . Kjempe hyggelig om dere hadde sett :-D
  SAVNER DERE ;-)<3

  mangeeee klemmer fra TheaaHagland<3

 3. 3 Svenn

  Hei på dere ! Godt å høre at alt er i rute, og at dere gleder dere til overfarten ! Dere får kose dere fortsatt, og sende en tanke til oss som sliter med sludd, vind og tunge høstdepresjoner !!

 4. 4 Ragnhild og Arne

  Heisann
  Godt å høre at dere er i rute med det meste.Vi har begynt nedtellingen for vår avreies også. Hils masse til alle,så sees vi før dere vet ordet av det.:))
  Klem

 5. 5 Svenn

  Flotte reportasjer og bilder i Seilmagasinet.no i dag. Ser at dere gjør dere bemerket. Det er flott !! Kos dere fortsatt !!

 6. 6 Agnete & Tore

  Hei på dere,

  Vi følger dere fast på bloggen.
  Vi ønsker dere lykke til med overfarten og fiskingen !
  Veldig trivelig lesing for oss som har lagt båten i krybben på land og pakket den inn for vinteren. Vi må varme oss forand peisen.

 7. 7 Bjørghild

  Nå forventer jeg at AIS’en blir montert og aktivert så vi kan følge dere !
  Goooooooooooooood tur !

 8. 8 Ole Petter

  God tur over det store havet !

 9. 9 Svenn

  Det er bilde av dere på ARC’s offisielle hjemmeside også ! Bjarne : kanskje du skulle forklare hvordan de som følger med på dere, også kan se posisjon, fart, plassering, etc. mens dere er på havet ?

 10. 10 Ellen

  Kjære kaptein Pettersen. Nå nærmer det seg avreise og viktige valg skal tas. Kan jeg få minne deg om at sikkerhet er viktigere enn vinnerinnstinktet nå. Jeg vet det sitter utrolig langt inne hos deg, da du alltid vil være best. Husk, når dere kommer frem til Caribien er dere best uansett!! Jeg ønsker dere en riktig god tur. Ta godt vare på hverandre, og kom vel frem. (Vi heier på dere).

 11. 11 Gunn Heidi Horgen Gulliksen

  Nå nærmer starten seg og vi ønsker dere en riktig GOD TUR over Atlanteren. Med den fine grillen så blir det garantert noen herlige middager. Kos dere over “dammen” og vi blir jo bitte litte granne misunnelig når vi tenker på hva som venter dere på andre siden. Håper alt blir som forventet for alle fire!! Magne hilsen Gunn Heidi & Ragnar

 12. 12 Roger

  God tur over dammen, følger med på bloggen (kjempe fin) du er jo en kløpper også på å skrive “skipper”.

  H. Roger

 13. 13 Astrid Helene Haukeland

  Hei på dere! woahw dette blir spennende! Jeg kan skjønne Elise og Marit at de er litt bekymra for sosialiseringen… Tre uker er jo lenge på det åpne hav. Mmm blir nok fantastisk bra når dere kommer over til Karibien og sivilasjonen igjen. Ønsker dere en god tur over; med fin vær, god helse, mye fisk!, og ingen pirater i sikte( er det foressten fare for det?, eller bare på film..?). Ja dere er tøffe(o;
  Vær forsiktige, glad i dere.
  Klemmer fra Fam Haukeland

 14. 14 marion , hasse , hans-magnus og thea :-)

  Hei på alle fire.
  Takk for sist og mange hyggelige timer sammen på Gran Canari. Skjønner nå at alt er klart for overfarten. Ønsker dere en riktig god tur over “dammen” - med mange grillpartyer….Ta vare på dere selv og kos dere - håper vi får litt info underveis og kan følge dere. Mange klemmer fra oss

 15. 15 Stig og Bolla

  Vi ønsker dere lykke til på reisen, over den store blåmyra.Lykke til med fiskingen også.Vi tenker jo på dere,og selvfølgelig er vi misunnelig.Vi kunne også tenkt oss sommer å sol hele året.
  Hilsen stig & Bolla

Skriv en kommentar