8. Desember, utfordringer og reprasjoner i Atlanteren

Vi har nå ca. 640 nm igjen til mål, de to siste døgnede har vi seilet ca.183 nm og 182 nm. Vi har nå endelig fått fart på båten, men utfordringene har stått i kø angående svikt på utstyr på grunn av skade. Det siste døgnet må skipperen innrømme at det har vært tung. Reprasjoner og mangel på søvn begynner å slite på. Vi har hatt mye vind de to siste dagene, den har vært stabil mellom 9-12 m/s. Det er høye Atlanterhavs dønninger, med vindbåren bølger på toppen. Sjøen føles veldig urolig og rotete å seile i. Det er god temperatur og vi har hatt sol mesteparten av tiden.
Vi startet kvelden 7. desember med å spri seilene. Vi fikk fin flyt på båten og logget over 8 kn. Med et røk en talje tvert av og seilet begynte å slå.Da vi fikk kontroll på dette, bestemte skipperen for å sjekke riggen litt nærmere. Da fant han en sprekk i vogna, som spinnaker bommen er festet med til masten. Han kunne bare dra dette av med litt håndkraft. Dette var en tikkende bombe og det var bare flaks at dette ble oppdaget. Vi måtte ta ned bommen for natten og legge om kursen.
Neste morgen var skipperen på dekk og la spinnaker bommen direkte på masten på høyde med bommen til storseilet. Han puttet et stykke gummimatte mellom slik at de ikke skulle ligge å knisse mot hverandre. Dette ble så svin bundet i sammen, han håpte at dette kunne brukes helt fram til mål. Da vi var klar for å legge om kursen, måtte vi rulle inn genoan for å ta den over. Da vi nesten hadde seilet inne, sviktet rulla, “Furolex”. Da skipperen kom fram på dekk, så han at en del av rulla var knekt. Heldigvis har vi to like typer ruller ombord. Så det ble tatt deler fra kutterstaget og satt over. Det var en utfordring å sitte frampå dekk og skru, når sjøen slo innover baugen hele tiden. Etter noen timer var dette klart og vi gjorde båten klar for å spri seilene. Vi seiler med spridde seil nå, og vi håper nå å få et døgn uten noen problemer.
Selv med disse problemene har vi hatt god fart i båten, men ikke godt nok for å ikke tape plassering. Det siste døgnet la skipperen all konkuranse ånd til side, han vi nå b are sørge for at vi kom greit fram til mål. Skipperen har fått hvilt litt og sovet ut, nå er han plutselig på “track” igjen og skal vinne plassering. Vi har rettet fokus igjen til å få fart på båten og få den beste plasseringen, som er mulig for oss.
Vi koser oss ombord med med god mat og litt gotterier. Elise og Daniel gleder seg nå veldig til å komme i land. De har taklet overfarten på en utrolig fin måte.
Takker for alle hyggelige meldinger vi får på vår hjemmeside. Det er dagens høydepunkt når vi kan lese opp disse, det varmer og motiverer. Skipperen kan igjen melde om at alt er bra med skipper og mannskap.

7 kommentarer til “8. Desember, utfordringer og reprasjoner i Atlanteren”


 1. 1 lano2

  Kan melde om minus 11 grader i Mandal :-( ..så hvis noen av dere vil bytte med meg, så skal jeg sikkert klare å komme meg ned til 14.12.700N 49.09.600W :-)

 2. 2 Kari-Anne

  Snart i mål :) - men - ta det rolig!!

 3. 3 Arne

  Hei på dere skjønner at det begynner og tære litt nå, men nå er dere snart i mål og da er jeg helt sikker på at alle utfordringen kommer i et annet lys og blir godt emne for mange artige samtaler. Gleder meg til og treffe dere alle og høre om erfaringen dere nå har fått.
  Vær forsiktige og hilst til Daniel og Elise

 4. 4 Hasse og Marion

  Hei dere på Rikaros. Det er utrolig spennende å følge med dere.
  Det første jeg gjør om morgenen, og det siste jeg gjør om kvelden, er å
  sjekke posisjonen deres. Kan ikke se at det er fler enn 3 norske båter foran dere. De stiller til sammenlikning i F1 klassen. Utrolig!
  Om 2-3 dager kan Elise og Daniel ta et bad på hvite sandstrender uten at skipperen skal stresse. Håper de siste nm går uten for mye problemer
  med utstyret. Fortsatt god tur til dere!!

 5. 5 Ole-Kristian

  Hei!
  Fremdeles veldig innteressant å følge med dere,skjønner at det oppstår nye og uvante utfordringer,men det ser nå ut til at dere takler dem utmerket.
  Får håpe at atlanteren har tilført mengder av rabattgavmildhet til du kommer hjem for kontraktstilbud.

 6. 6 Laila og Roger Leegaard

  Hei igjen til Dere!

  Sender en vinterhilsen til Dere fra Tjøme, der isen er i ferd med å legge seg i vikene, kun 2 grader i vannet nå. Ser ut til å bli en ny isvinter, og det virker lenge til vår og seilsesong. Men tiden løper fort og snart snur sola. Om imens leser med interesse om Dere.
  Vi tenker mye på Dere og skjønner at Dere har mye vær å stri med. Men vi synes Dere seiler utrolig tøft og har så mye stå på vilje, og Dere takler situasjonene etter hvert som de kommer. Interesant å følge med Dere og lese om ting som skjer med utstyr og båt.
  Selv lå vi to døgn med drivanker og sydde sjæret storseil på vår tur hjemover mot Azorene. Ting skjer, det er jo ikke akkurat et skip Dere reiser over med. Store slitasjer som det tar år å frembringe med kystseilas her hjemme.
  Om et par dager står Dere med skjelvende ben på brygga og er kjempestolte av Deres bedrift. For det er det Dere har gjennomført.

  Lykke til videre mot St. Lucia, og vær forsiktige. Nå gjelder det mest å komme trygt til mål og så kan Dere nyte Caribean, sove ut, bade og oppleve fargerike nye øyer.

  Laila og Roger Leegaard

 7. 7 Agnete & Tore

  Kjempe spennende lesing. Dere er utrolog flinke til å følge opp hjemmesiden deres med nye historier og bilder. Håper at dere og utstyret nå holder ut den siste biten mot mål. Nå er det ikke lenge til dere får land under føttene igjenn etter en utrolig prestasjon som vi bare kan drømme om. Det blir nok en kjempe feste for store og små og endelig komme frem. Lykke til med innspurten :)

Skriv en kommentar