1. Januar 2010, beskrivelse fra “ungdommene”

Innledning: Da har vi “ungdommen” (som pappa liker å kalle oss) fått et lite oppdrag med å skrive litt blogginnlegg for hvordan vi har hatt det på tur i Taboco Cays (26.-29.desember), Union Island (29.- 31. desember) og Marigot Bay (31. desember - 1.januar)

bjarnes-kamera-2-062.JPG

 Tobaco Cays (26. - 29. desember) Er kjent for å være det vakreste stedet i karibien, og det kan vi absolutt bekrefte at det var. Her var det hvit sand, palmer, svømmende skilpadder, turkist vann, perfekt vind og masse sol. Her bestemte vi oss for at vi virkelig skulle slappe av nyte ferien. Vi fikk badet, brukt dykke “utstyret” altså kjent som snorkler, fått litt mer farge og spist god hjemmelaget middag. Det var også en liten øy like ved som er kjent fra filmen “Pirates of Caribbien” fra scenen hvor Jack Sparrow og Lisabeth Swan blir etterlatt. Tonje og Pappa tenkte skulle turen først for å se hvor det var mest trygt å kjøre med lettbåten med så mye rev og bølger. Vi klarte det til slutt å tok en liten tur rundt øya, som egentlig ikke og overraskende nok, ikke var så fin. Når vi skulle dra derfra var det rimelig vanskelig å komme seg videre, så pappa måtte sette seg i båten å ro, mens Tonje svømte ved sin av å dyttet båten, og håpet oppi rett før vi startet motoren. Etter litt problematisk på veien fant vi ut at det hadde vært vanskelig å få med hele gjengen for å se. Men trøstet de med at det egentlig ikke var noe særlig å se.Vi var også så heldig at vi så delfiner danse rundt båten på veien ditt og fikk tatt en del undervanns bilder med det nye kameraet til pappa (eller Jeanette’s en gangs undervannskamera)   

bjarnes-kamera-2-060.JPG

Iguaner på Tobaco Ceys

bjarnes-kamera-2-047.JPG

Salg av t-skorter av en lokal helt

bjarnes-kamera-2-080.JPGbjarne-kamera-189.JPGbjarnes-kamera-2-020.JPG 

Dykking i deiling vann

Union Island (29.- 31. desember)Vi kom til union Island en fin morgen med sol og varme .. og det beste av alt, internett.Vi alle løp til baren å kjøpte hver vår øl og satt rett ned på nett. - her var det til og med en liten elv med masse haier, som man tydeligvis kunne bade med om du ikke hadde åpent sår…Dette var en av de fineste resturangene av de alle og hadde god raggi musikk mot kveldene. Denne dj’en hadde litt av en musikk smak egentlig, Raggi musikk til stille roligdans,80-90 talls musikk. Hvis man gikk litt utifra området mot byen så så vi masse fargerike små hus hvor de solgte alt fra frukt til klær. De spilte høy raggi musikk i cd butikken og folk sang med (er veldig mange mennesker i Karibien som liker å synge høyt på gata eller whatever) De hadde også et stort bilde av Bob Marley på veggen utenfor cd butikken som var veldig vakkert. Det lå også et juletre midt i byen som var råtna ned og julepynt som ikke lenger klarte å holde seg oppe. Må si at det var et sjarmerende juletre. For de som også har hørt om Twiligt filmene så måtte jeg le litt når de hadde laget en bar/resturang til disse filmene. Nattseilaset, her fikk vi virkelig vært med på ekte seilas med hele familien, vi startet rundt 19.00 og beregnet vi skulle være framme på Marigot Bay neste morgen mellom kl. 09.00- 10.00. Vi alle ordnet båten klar for seiling.Vi fikk spist god middag og til og med tatt en dusj aka sjøvask. Vi hadde avtalt om å ha nattvakter alle sammen, men å gi Tonje og Jeanette “sjøsyketabletter” vil være det samme som å gi sovepiller. Allerede kl. 20.00 måtte Tonje bare finne første seng å legge seg. En etter en sovnet alle, utenom Pappa og Marit som holdt seilaset oppe, og byttet vakter. Heldigvis rundt 5.00-6.00 tiden våknet Tonje og tok over vakten slik at pappa kunne sove litt… (eller klarte han det?) Denne kvelden satt alle rundt i båten og bare stirret opp mot stjernene. Var en lang tur men en herlig tur! Var godt å putte på god musikken, stirre på stjernene og kjenne den litt så kalde vinden stryke over det svette ansiktet.

union-island-017.JPGunion-island-018.JPGunion-island-019.JPGunion-island-020.JPGunion-island-021.JPGunion-island-022.JPGunion-island-029.JPGunion-island-024.JPG

Marigot Bay Nyttårsaften! (31.desember - 1.januar) Når vi var framme møtte vi familien Mila igjen, og avtalte hvordan nyttårsaften skulle bli. Vi hadde resevert bord på resturanten på brygga ved navn Chateau Mygo. Vi startet dagen med strawberry dequri aka lunsjen vår. Det begynte å nærme seg kvelden og folk fløy rundt i båten og kranglet om speilet. Vi var pyntet og klar og Mila familen kom om bor for en drink før vi spiste den store middagen vi hadde i vente. Drinken var god og vi satt oss ved bordet og fikk bestillt forett og middag. Maten tok sin tid som alltid og vi merket at det kanskje var på tide å få mat ned i den tomme magen. Ribbe, reker og kyllingen var maten vår den kvelden og var klar for den store festen. Vi festet og lo og ikke minst danset til live musikk. Vi fikk også delt ut hatter hvor det stod happy new year på og det nærmet seg midnatt ! Folk ropte:10,9,8,7,6,5,4,3,2,1 ! Det ble et vakkert fyverkerier over øya.

elises-kamera-081.JPGelises-kamera-080.JPG 

elises-kamera-087.JPGelises-kamera-063.JPGelises-kamera-094.JPG

Familien Mila koser seg på festen

elises-kamera-071.JPGelises-kamera-059.JPGelises-kamera-091.JPGelises-kamera-096.JPGelises-kamera-054.JPG

2 kommentarer til “1. Januar 2010, beskrivelse fra “ungdommene””


 1. 1 Kristine Deila

  Godt nytt år alle sammen!!!! “Ungdommen” har vært flinke å skrive;-) Det virker som dere har hatt en kjempe flott tur!!! Jeg er en smule misunnelig….så mye dere får se og oppleve. Utrolig moro:-D
  Veldig koselig med bildene også. Elise og Daniel, dere blir bare penere og penere og føles som dere blir bare mer og mer voksen for hver gang jeg ser dere.
  Dere må ha fortsatt god tur!!!:-D Gøy å følge med dere her på siden deres.
  Klem Kristine!

 2. 2 Laila og Roger M. Leegaard

  Hei igjen!

  Vi følger med, som Dere skjønner, og ønsker Dere et godt nytt år, god seilas og fin tur videre i Caribbean. Dere har vel ennå minst 3 måneder før ferden stikker nordover igjen vil jeg tro.

  Her hjemme er det full vinter, med masse snø og kuldegrader selv her ute på Hvasser.

  Med hilsen

  Laila og Roger M. Leegaard

Skriv en kommentar