7. Januar, reprasjon og nattseilas til Grenada

Etter at vi kom tilbake til Rodney Bay skulle vi gjøre noen reprasjoner og forsterke riggen, før vi skulle ut igjen. Vi hadde fått deler til ” Rodkicken” som skulle forterkes. Det er den holder bommen oppe når seilene ikke er ute. Bytte ut og forsterke skinnen til spinnaker bommen, den er montert på masten. Vi fikk anbefalt en lokal “helt”, som mente at det kunne gjøres på noen timer. Det ble to dager med to mann, samt at repratøren var overbevist at vi snakket om US dollar og ikke om Karibiske Dollar. Skipperen følte seg lurt, men betalte en urimelig høy pris for sin nye kunnskaper, som gjorde han noen tusen NOK fattigere. Da vi var ferdig med alt vi skulle gjøre, var vi nå endelig klar å ta en natt seiling til Grenada og Prickly Bay. Den ligger ca. 135 nm syd for Rodney Bay, der skulle det ligge flere norske båter i området.
Vi fikk ryddet båten for spon og la utover ca. kl. 16:00. Vi la oss litt ut i bukten for å bade, før vi satte igang med seilasen. Det var lite vind i starten av turen, men vinden økte, når vi nærmet oss sydsiden av St. Lucia. Kartplotteren hadde streiket 1. januar, men ingen var kompetent nok i Rodney Bay til å skjønne noe av dette. Hadde samtaler med Bela Marin i Norge, som var svært villig til å prøve å løse problemet. Frank gav meg veiledning til å åpne plotteren for å finne ut av årsaken til problemet. Konklusjonen var etter dette, at de må ha den inn, for å sjekke den grundig. Takker for deres gode vilje for å prøve å hjelpe oss. Skipperen hadde satt opp to pc-er som “backup”, som vi fikk opp kartprogrammet på. Papir kartene ble tatt frem og kursen ble satt rett mot målet. Det var veldig uvant og ikke ha de naturlige hjelpemidlene, som radar og AIS. Skipperen syntes det var ekstra mørkt og tåkete denne natten.
Marit og skipperen byttet på å stå rorvakt. Vi måtte reve begge seilene utover natten, men fikk allikevel god fart på båten som logget mellom 7-8 kn. Vi ble observert av Fanteliv, da vi var på utsiden av Prickly Bay kl 13:00. De kalte oss opp på kanal 69 og geleidet oss inn på området. Der lå Aris, Friheten,Caspara, Jazz og Fanteliv. Det ble en gjensyn glede og god stemning ombord på Rikaros etter ankomsten. Skipperen måtte inn til “Custom” før de stengte kl. 16:00. Det er en ikke så liten jobb å gå igjennom dette. De er veldig nøye på at vi skulle komme til dem før det var gått to timer. Vi var der, med “god” margin, men et eldre ektepar på over 70 år fikk en verbal gjennomgang, for at de hadde kommet inn på formiddagen og meldte seg før nå. Her er det bare en ting å gjøre, det er å legge seg helt flat og be om unnskyldning. De brummet igjen og gjentok seg selv, men de lot dem slippe med dette.
Vi ville være her noen dager for å nyte stedet, bade og bare være turister. Rikaros skolen er i full gang igjen, så vi alle fire har en jobb å gjøre. Elise og Daniel koser seg forøvrig med Mads, Pia og Pernille fra Jazz. De har nå blitt en flinke til å håndere jolla på egen hånd, så de tar seg noen turer og utforsker området.

Grenada 014.JPG

Grenada 017.JPG

Grenada 023.JPG

Grenada 026.JPG

0 kommentarer til “7. Januar, reprasjon og nattseilas til Grenada”


  1. Ingen kommentarer

Skriv en kommentar