11. Januar, en opplevelserik rundtur på Grenada

Vi avtalte med Fanteliv at vi skulle ta en skoletur med våre elever. Anne fra Fanteliv hadde avtalt en tur med Shademan, som hadde en Toyata mini buss. Den kunne minne litt om det vi ser av russe busser om våren. Kl. 10:00 møtte vi opp på land og fikk hilse på Shademan med navnet Patrick, ( treffes på kanal 68). Han viste seg å være kunnskapsrik og en svært hyggelig person.

 Grenada 032.JPG

Vi startet med å kjøre nordover på østsiden av øyen. Det bor ca 135.000 mennesker på hele øyen. Han fortalte om revolusjonen i 1979 og om 1984 da USA gikk i land for å stabilisere den politiske situasjonen. Hele tiden mens vi kjørte fortalte han om stedene og viste oss litt om den virkelige Grenada.

Grenada 055.JPG

Vi stoppet ved en muskatfabrikk, som det jobbet ca. 9 personer. Fabrikken så ut som den var tatt ut fra begynnelsen av 1900 tallet. Det var virkelig sjarmerende å gå rundt å se på tingene.

Fra destilleri med navnet Rivers

 Grenada 073.JPG

Grenada 075.JPG

Vi fyrer med ved

 Vi besøkte også en Rum destilleri med navnet Rivers. De produserte 80.000 flasker i året og hadde over 90 ansatte. Bygget og mølla var fra 1785, den var fortsatt den som drev hele maskineriet. Hele bryggeriet kunne minne litt om en litt større “heimbrent produksjon”.  

Grenada 076.JPG

Det ble fyrt med ved til produksjonen av de edle dråpene. De produserte ikke mer en de hadde til eget forbruk i Grenada. Så vi måtte kjøpe med oss noen flasker, for å kunne eksportere litt ut av landet.

 Grenada 079.JPG

Vi fikk en smaksprøve, mens vi var der, det var sterke saker.
Grenada 059.JPG

Vi var på et minnested der flere personer hoppet utenfor klippene i 1651 for å unngå å bli tatt til fange av Fransk mennene, som invaderte øyen.

 Grenada 036.JPG

Vi så flotte fossefall og beskuet litt på øyas drikkevanns kilde. Det minte litt om en vanlig skogsvann på østlandet, bare at vannet var mer grumsete. Dette vannet lå på toppen og midt på øyen. Det var et gammelt krater, som nå sto fult av vann. Skipperen skjønte hva Patrick mente at vi ikke burde drikke dette før det hadde gått igjennom et filter. Skipperen så nok et større behov, en bare et filter, men valger derfor, for sikkert skyld, å drikke litt mer videre foredlet vann.

Grenada 084.JPG

Vi stoppet langs veien og fikk besøk av en apekatt, som var på jakt etter noe godt å spise. Dette til barnas store begeistring. Vi så mange små byer og bebyggelser. Noen av byggene var imponerende flotte, mens andre minte mer om en sliten kolloni hage i Oslo, dog med mye mindre maling på husene.
Patrick påstår at det er lite kriminalitet på Grenada. Årlig blir det hengt mellom 2-3 personer, som har gjort alvorlige forbrytelsen som f.eks. mord. Har noen blitt tatt for ran, ble en i tillegg for tiden de sitter inne, prylt litt hver dag.
Vi fikk en trivelig stopp med lunsj på en av de lokale spisestedene på veien. Det smakte godt og var et trivelig stopp på veien. Det ble en trivelig dag for oss alle og vi kan virkelig anbefale dette for andre. Prisen for en slik tur var ca. NOK 650 for oss alle åtte. turen tar mellom 5 og 7 timer avhengig hva en ønsker å se.
Grenada har mye å by på, så vi vil nok bruke mer tid rundt i området før vi går til Tobago. Vi får besøk av skipperens mor og hans søster med mann på lørdag. Vi legger nok da turen litt nordover slik at de får se Tobago Ceys og øyene rundt. I mens skal vi gjøre båten klar for det store innrykket.

Grenada 037.JPG

Dette skal være Mango

Grenada 047.JPG

Daniel ved et fossefall

Grenada 058.JPG

Bambus egner seg til byggekonstruksjoner

Grenada 093.JPG

Utsikt over St. George’s

Grenada 099.JPG

Våre lokale guider. ( de to i midten)

5 kommentarer til “11. Januar, en opplevelserik rundtur på Grenada”


 1. 1 Gunn Heidi

  Imponerende!! Jeg er nesten målløs, men bare nesten. 3 flotte reisebrev med så mange bilder. Alle har blitt så brune at dere blir vel snart tatt som innfødte. Skipperen må få noe mere mat, ser at han har blitt mindre i omkrets. Skjønner at turen er en opplevelse for livet for alle sammen. God tur videre! Hilsen Gunn Heidi

 2. 2 Ellen

  Hei og takk for flotte reisebrev. For en opplevelse dette må være, særlig for barna. De vil få med seg en ballast videre i livet som er svært få forunt.

  Det synes som om skipperen har avdekket et behov for vannbehandling, og jeg øyner nye potesielle kunder. (Vi kommer gjerne på en befaring.)

  Ha en fortsatt god tur, og nyt øyeblikkene. Hilsen Ellen

 3. 3 Emilie

  Hei Elise!Jeg og Mamma og Jonas savner deg veldig og håper du kosre hdeg masse på seiltur`n. Jeg håper vi også kan snakkes oftere. Og det er også noe trist og fortelle deg!:( CLINTON HAR FLYTTET BARE PLUTSELIG!Stooooor klem Emilie

 4. 4 Henrik Mortensen

  Hej

  Alt godt i det nye år for seiladsen og oplevelserne, i hygger jer vist som man ville sige på dansk. Jeg skal selv snart på rundtur i SA Asien så får jeg også lidt varme.
  Hørte du at Gregor og jeg skød de sidste to peacock hos Peter(han var der ikke selv) så vi får den ene udstoppet og sætter ind i jagtstuen som en surprise i år–fed joke !

  Fortsat god vind.

  Hilsne Henrik

 5. 5 ellen marie aaby

  Hei! Artig å følge dere. Vi har gjort det samme,men tok 15 år av livet på de breddegrader. Jeg er kusinen til Solveig.
  God tur videre.
  Hilsen Ellen marie s/y La Boheme V.

Skriv en kommentar