22. Januar, reise i Karibiens indrefile.

Vi ha blitt bedt om å legge inn et lite blogginnlegg fra vår tur med Rikaros i Caribien, 15 -22 januar.
Anne-Grethe (skipperens søster) m/ mann, Jan Helge og Aud (skipperens mor) var så heldig å få være med noen dager i Karibien.
Vi ankom Grenada tidlig Lørdag morgen den 15.1, litt trøtte etter den lange reisen, men ellers i fin form, om enn så lenge. Etter å ha blitt ønsket hjertelig velkommen av mannsakpet om bord, dro vi ut på “bøljan blå” hvor det var litt grov sjø, (syntes vi i hvert fall) nok til at Grethe ble litt sjøsyk. Vi hadde en 6 timers seilas foran oss. Vi begynte med litt seiling, men vinden var litt ustabil så vi gikk for motor mesteparten av turen.. Men det var en flott tur. Vi kom fra minus -10 g hjemme til + 30 her nede, det var jo bare herlig!! Vi ankret opp Tyrell Bay utenfor en øy som heter Carriacou og der traff vi flere norske båter, bl.a fanteliv. Der ble vi til dagen etter. Litt ut på søndagen dro vi til Sandy Island. En liten øy med en fantastisk sand strand. Vi ankret opp utenfor øya og tok lettbåten inn til stranden og var der hele dagen. Dette var virkelig caribien på sitt beste!

 DSC02156.JPG

Sandy Island.

På ettermiddagen dro vi tilbake igjen til Tyrrel Bay for å ligge for natten. Skippern hadde kjøpt Lobster, (Hummer) av lokalbefolkningen som vi grillet dagen etter. Det var kjempegodt.

DSC02168.JPG 

Skippern i farta!

Mandag dro vi til Union Island. Skipperen måtte “skrive oss inn” i et nytt land. Det var ikke bare, bare, men skipperen ordnet opp. Der fikk damene testet shoppingkondisen litt også. Det var i hvert fall en 2-3 butikker der som var av interesse.

DSC02197.JPG

Union island Vi lå inntil en litt lurvete brygge på Clifton og ut på natten så blåste det ganske heftig. Vi lurte på om både båten og brygga reiste etter hvert, men det gikk faktisk greit. Skipperen ble lurt da han skulle kjøpe diesel der, den ble en god del dyrere enn han likte, så det ble et aldri så lite jordskjelv på brygga der da!. Skipperens temprament kom litt til syne da ja……
Tirsdag dro vi til Mayreau og inn i Salt Whisle Bay. Dette stedet er jo bare sånn som man ser på bilder, men nå var vi altså der, en Utrolig flott øy.

DSC02256.JPG

Onsdag dro vi til Tobago Cays. Nok en perle i Karibien. Det var en fredet øy, en nasjonalpark. Der fikk vi se iguaner. De skiftet farge etter omgivelsene. Daniel hadde lest mye om de, så han gaidet oss rundt på øya der og viste oss litt av hvert. Utrolig moro!

DSC02321.JPG

Torsdag dro vi rundt på andre siden av Union Island i en bukt med navnet Chatman Bay, og vi bestilte vi grilling på strandet den kvelden, som de “innfødte” sto for. Han var “resturanteier” på øya der og han rigget til og grillet Lobster og kylling med div. tilbehør. Noen av oss var nok litt usikre på om det var ordentelig stekt , men det var et nydelig måltid!.Ingen ble syke. Vi fikk servert Rompunch som en velkomsdrink, noe spesielt skipperen satt veldig stor pris på. Så velkomstdrinken ble vel både drikke til maten og farveldrink. Skipperen var i godt humør da vi ble kjørt til båten! Halv tre på natten banket det i skroget på båten. Vi hadde “dregget” noen meter på natten, så vi lå rimelig nære en finsk båt. Anker alarmen var også godt ombord, så skipperen var i gang med finne ut hva som sto på. Vi hadde bestemt oss for å starte nattseiling noe tidligere en planlagt til Grenada.
Det var ca 40 nm til Grenada. Vi fikk opp seilene og fosset av gårde. Vi hadde et snitt på 8 knop, så det gikk virkelig unna, i perioder var vi oppe i 10,5 knop. Det var fullmåne og stjerneklart, så det var en uforglemmelig opplevelse denne natten. Etter 6 timer ankom vi Grenada igjen. På fredag kveld var vi på en resturant på marinaen der og spiste et siste måltid før vi skulle dra hjem igjen til det kalde nord.

DSC02379.JPG
For oss var dette en opplevelse vi aldri kommer til å glemme, disse dagen i Karibien. Vi bodde på et flytene hotell. Marit stelte og ordnet så vi manglet ingenting og vi følte oss virkelig velkommen. Utrolig moro og treffe Daniel og Elise også, de er jo bare skjønne! Tusen takk for at vi fikk være med på dette, og god tur videre!! Hilsen Aud, Anne - Grethe og Jan Helge.

2 kommentarer til “22. Januar, reise i Karibiens indrefile.”


 1. 1 Egil Jonassen

  Hei igjenn, ja dette har nokk vært en kjempekoslig tur for alle sammen, ikke minst for dem som kom fra det kalde nord og vi gleder oss med dere.
  Så til dere som er igjen i paradiset, ha fortsatt en en flott tur.

  Tullen og Egil.

 2. 2 lisbeth buøen

  Hei !
  Jeg har lest sidene deres….dette er jo helt fantastisk Marit !!!!!
  Jeg er impornert over din innsats ! …men ikke overasket ! du gir “jernet” når det gjelder.!
  Skipperen er en særdeles heldig mann, håper han vet å sette pris på det !?…
  Daniel og Elise er virker som to flotte barn…..ikke rart med to flotte foreldre !
  Jeg må innrømme at jeg for første gang i mitt liv så er jeg faktisk noe missunlig…..men på en positiv måte…….jeg er virkeligglad på deres vegne……en stooooor drøm som du er heldig å oppleve Marit !!!
  Vi andre får kose oss med 1 meter brøytekanter….phuuuuuu..er dritlei vinteren.Ser frem til påske i spania
  God tur videre alle sammen !!!! du er ofte i mine tanker Marit.Jeg gleder meg med deg og dine !
  Kozzz dere…..
  Vennlig hilsen Lisbeth

Skriv en kommentar