7. Mai, den store vaskedagen

Det er lørdag og skipperen er ekstra oppspilt på hva dagen skal bringe. Natten gikk svært rolig for seg og vi motorseiler i 5 kn, 50 gr. direkte mot målet, som er Horta. Det ser ut til at vi skal få vind i løpet av mandag og da skal det bli godt å få litt fart på skuta igjen. Dagen i dag har bestått i å vaske tøy og ta en skikkelig runde på toalettene. Sortere mat fra kjøleboks til kjøleskap, da skipperen fant tidspunktet til å reparere litt rundt kjøleboksen. Kjøleboksen er rengjort og er limet igjen langs benkplaten, nå står det to tvinger opp av boksen og der blir nok stående til i morgen.
Skipperen la litt ekstra flid i middagen i dag, dekket på med duk ute i Cockpiten. Det var lammekoteletter på menyen med yoghurt til dessert. Rikaros har nå overskudd av strøm så stereo anlegget sender ut musikk av forskjellige artister. Skipperen satte opp musikken og tok et dusj før middagen. Skipperen syntes at livet ombord er helt ok og da han kom ut i salongen igjen dundret Tom Jones med melodien ” sex bomb”. Skipperen oppdaget nå “tause Birgitte”, det egentlige navnet er nok Yomiko, for det står det på kjedet som henger rund halsen hennes. Hun er det skipperen vil kalle platina blond. Hun har noen mørke øyne, som ber deg om å ta på henne. Hun er god å klemme inn til seg og bare kjenne duften. Tar henne med litt med i svingen og legger henne forsiktig ned i sengen igjen.
Skipperen er i storform og har for anledningen tatt på seg etterbarberings vann “Boss number one” .Han sitter ved bordet og nyter en fantastisk utsikt utover havet. Det er stille og blå himmel så langt øye rekker. Det er lange slakke Atlanterhavsdønninger, som vugger båten forsiktig. Yomiko har skipperen fått låne av Elise, det er en nydelig dokke av en selunge på ca. 40 cm.
Nå er det tid for ettermiddags kaffen og kvelden er fortsatt ung. Vi har i skrivende stund utseilt ca. 380 nm og har bare ca. 1800 nm igjen.
Skipperen melde at alt er vel ombord.

4 kommentarer til “7. Mai, den store vaskedagen”


  1. 1 Erik

    Det kan høres som om det er på tide at det kommer litt vind skipper.. :-) Det høres til forveksling likt et Atlanterhavs-cruise du er på .. med piker, vin og sang…. :-) God tur videre Bjarne!!
    Vi følger med :-) Unni og Erik

  2. 2 Alf Gunnar

    God morgen skipper !
    Det var sikkert nydelig å rengjøre både båten og kroppen. Ser for meg den friske lukta henger som en hale etter båten og sangen dundrer som en party båt i Smøgen :-). Hadde det kommet en båt opp på siden din, hadde de nok ristet godt på hodet og tenkt, han har vært for lenge aleine :-) Bra at alt er vel, du er godt uthvilt og at du virkelig nyter livet. Vi krysser fingrene for god vind, og utmerket føre! Ha en strålende dag!

  3. 3 Jan Helge

    Ja, det høres ut som om du storkoser deg der ute.Stemningen er på topp. Det er bra!! Her hjemme er det “sommervarme” i dag. det er konfirmasjonesdag rundt omkring så det passer bra. nå sakl vi snart grille litt. Vi har vel ikke så fin mat som skippern, men det blir vel litt kjøttslintrer!
    Ha en fin dag fortsatt!!

  4. 4 Mamma

    Hei Bjarne!!
    Sitter hos LM og Halvor, vi har grillet og nyter det deilige vår været. Det er faktisk like varmt som en sommer dag,deilig.
    Jeg tenker mye på deg og det var godt å lese at du har det bra.Du får ha god tur videre. Glad i deg!! Mamma.

Skriv en kommentar