17. Mai, Norges nasjonal dag i Atlanteren

Dette ble en annerledes nasjonal dag en det vi er vant til. Det var blått hav så lang øyet ser. Det er lettere overskyet og litt kaldt, som det også ofte kan være i Norge på denne tiden. Dagen startet med en varm havregrøt med litt honning og kanel. Siden det var en stor dag i dag hadde vi litt Honning Pops, som en liten forfriskning.
Det har ikke vært forhold til å seile siste døgn, så vi går nå for motor direkte mot målet. Vi hadde siste døgn tilbakelagt 160 nm, men da hadde vi en del god seiling tidligere på dagen. Vi hadde kl. 06:00, 275 nm, men i skrivende stund har vi 186 nm igjen til Horta. Vår ankomsttid vil være på torsdag den 19. Mai mellom kl. 10:00 og 12:00 UTC. Vi har godt med diesel så vi kan tilpasse farten. Vi ønsket ikke å ankomme Horta på natten, derfor slakket vi heller litt av på farten om nødvendig.
Det er observert mer fugl i området, så det er tydelig at vi nærmer oss land. Delfinene er stadig bortom båten og hilser på oss. I dag har Birgitte og Teddy hvert i et merkelig humør, de har liksom furtet litt over at vi ikke var i land i Horta og feiret med andre Norske båtene. Der var det 17 båter til sammen og vi fikk telefon både fra Aris og Fanteliv. Det var hyggelig å høre stemmende deres igjen. De har hatt en stor dag i dag og de skulle fortsette feire utover kvelden.
Her ute er det en del sjø og vind rett i mot, så det blir litt banking ombord. Det har ikke vært regn, men tørt og fint siste døgn. Kapteinen har vært opptatt med å rydde å gjøre båten klar for å ta imot mer mannskap. Venner av kapteinen, Stig og Per ankommer Horta torsdag kveld den 19. Mai. Det skal bli trivelig å få mannskap med litt tak i ombord.
Dagene går merkelig fort her ute og en finner en harmonisk ro ombord. Det er alltid noe som skal fikset og ryddes.
Alle båtene er kommet inn med unntak av fryd og oss. Fryd lå i morges ca. 158 nm foran oss, men så de lå også noe lengre vest en vår direktelinje. Vi regner med at de er i land i løpet av onsdagen.
Kapteinen gleder seg til å treffe de andre norske seilerne, der er mange positive og hyggelige mennesker samlet på et sted.
Har observert i dag at et av stagene, som ble byttet ut i St. Martin, har blitt slakkere. Vi velger å vente til vi kommer i land, med å gjøre noe med det, da det ikke blir noe seiling før vi er fremme.
Kapteinen er med godt mot og har det bra på alle måter, han melder igjen at alt er vel ombord.

4 kommentarer til “17. Mai, Norges nasjonal dag i Atlanteren”


 1. 1 Kari-Anne

  Ensom, men jeg håper du har hatt en fin feiring av dagen allikevel. Snart framme!! :)

 2. 2 Stig

  Hei Bjarne.

  Det er bra og høre at alt har godt bra så langt.Det er riktig at vi kommer til Azorene den 19nd, men det er Ponta Delgada.Vi kommer oss ikke videre før morgenen etter til Horta. Det er bare en 50 min unna,så vi sees ved lunch tider den 20nd.

 3. 3 anne grethe deila

  Hei Bjarne, fint bilde, dere kosa dere ser jeg ,Men jeg lurer på en ting, du skriver mye om hva du har spist osv og det er mye, men har du ikke greid å beholde maten, jeg synes du har minka siden sist jeg så deg, spør bare som bekymret søster,du har jo ikke nevnt noe om å henge over båtripa eller noe i den duren,??!!!
  Forøvrig Bjarne så er jeg kjempestolt av deg, snart framme og det på kortere tid enn jeg/vi hadde tenkt,fortsett med å være forsiktig, klem

 4. 4 Ole Kristian

  Hei Bjarne
  Jeg har ikke kommentert under tilbaketuren,men følger innteresert med på meldingene dine.Det er vel ingen tvil om at du kan regne deg inn blant tøffingene etter dette,men når du viser frem slike bilder som i forrige innlegg mykner du allikevel noe.
  Ønsker deg god tur videre.

  Ole

Skriv en kommentar