29. Mai,burstadfeiring ombord

Kapteinen har mange roller ombord og en av dem er å sørge for mannskapets ve og vel. Men først litt tørre data, vi har seilet siste døgn 175 nm, med mye rev i seilene. Vi prøvde å holde litt igjen, slik at de andre båtene ikke kom for langt fra oss. Det var en stund nesten umulig til å få båten til å gå under 8 kn, til stor begeistring til alle ombord. Kapteinen er som vanlig rolig og avbalansert på dette området.
Vi har besluttet inntil videre å gå direkte mot Dublin, som vi håper å nå i løpet av torsdag ettermiddag. Fra torsdag kveld er det meldt NØ vind, som blir ugunstig for oss. De andre norske båtene har foreløpig samme plan, men planen kan bli forandret underveis. Tirsdag morgen vil vi se mer hvordan dette kommer til å gå. Vi kommer i det neste døgnet gå inn i et røffere vær med vind direkte fra nord. Vi vil legge kursen litt mer øst for å seile best mulig på denne vinden. Den vil gå tilbake til mer vest i løpet av morgen ettermiddag. I skrivende stund kom vind endringen brått, 4 timer før forventet. Vi har revet ned og ligger fortsatt på kurs 53 gr. direkte mot målet. Sjøen bygger seg nå opp mot minst 4 meter bølger, men det føles behagelig og fint i båten. Vi logger nå mellom 7- 7,5 kn.
I dag kunne kapteinen lese hilsen til Stig på bloggen, fra kona og barna. Stig fyller år i dag og det er kapteinens ansvar, å sørge for at det blir en feiring ut av det. Først meldte kapteinen til at de andre norske båtene om begivenheten, slik at gratulasjonene kom tilbake over VHF’en. Kapteinen laget en udefinert middag bestående av bønner, pølser og litt flesk, dette ble servert med potetstappe. Siden vi hadde en spesiell dag, var kapteinen litt raus og serverte den med en øl til hver. De fikk dobbel porsjon dessert med ekstra krem og en liten Jegermeister. Vi ønsket Stig til lykke med 55 års dagen.
Nå sitter jubilanten vakt i sterk vind og regn, mens han prøver å dukke når sjøsprøyten slår innover båten.
Stemningen er fortsatt god ombord og kapteinen melder alt vel ombord.

5 kommentarer til “29. Mai,burstadfeiring ombord”


 1. 1 anne grethe deila

  Heisan brodern,etter en stille periode i ditt liv er det er vel deilig å få svar når du samtaler/diskutere…,eller???
  Og ikke minst ha noen å delegere oppgaver til,det må føles litt greit nå, stå på videre. klem

 2. 2 Brynell

  Clear, inriamftove, simple. Could I send you some e-hugs?

 3. 3 generic viagra

  Keep these articles coming as they’ve opened many new doors for me.

 4. 4 cheap car insurance convicted drivers

  Now that’s subtle! Great to hear from you.

 5. 5 best buy on levitra

  Weeeee, what a quick and easy solution.

Skriv en kommentar