30. Mai, humpete strekning i Atlanteren

Siste døgn har vi gått 161 nm, mens de siste 12 timene har vi tilbakelagt 95 nm. Natten var både vinden og sjøen spenstig mens Per satt på vakt. Kapteinen registrerte fra køya at båten gikk over 10 kn. Han gikk motvillig ut av den varme dynen for å reve ned. Vi ønsket ikke å seile for lang vekk fra de andre båtene, så vi revet ned til under 6 kn fart. Det føltes som vi hadde dregget opp, for det ble helt stille i båten. Kaptein hadde flere ganger holdt på å bli kastet ut av køya, så nå fram til litt ro og søvn igjen. Per var fornøyd at det ble litt roligere rundt seg, han syntes at farten og belastningen på båten var litt heftig.
Nå ligger alle båtene etter hverandre med ca. 10 nm mellom oss, Dina fra Os, Fanteliv, Aries og Harryz. Vi håper at vi skal få alle med oss opp til Dublin, det blir litt mer liv i leiren når flere båter er samlet.
Rikaros går godt i sjøen og den føles god å trygg, selv i heftige bølger. Kapteinen hadde vakt fra kl. 04:00 og ble vitne til en fantastisk soloppgang, mens han sang av full hals”hvem kan segla for uten vind”. Det har vært sol i hele dag, men det er en isene kald vind.
Stig har fått låne en kjeledress som nok var litt i minste laget. Den så ut som den var sprayet på han og han fikk til tider litt underlig pipestemme.
Matstellet på båten blir en utfordring i slik sjø, men mannskapet må ha mat. Det letteste er å putte alt i en gryte. Oppskriften var enkel, 3 bokser med bønner og pølser og en kjøttbit, pluss noe som står på fransk. Noe stekt flesk, en boks med grønne erter og til slutt en boks med Corn beef. Alt ble rørt sammen og varmet opp. Guttene spiste seg mette og klaget ikke på smaken. Kapteinens konklusjon, er at de måtte være godt oppdratt, for smaken var mystisk men mektig.
Det snakkes mye på VHF’en mellom båtene, dessverre har vi nå mistet kontakten med HarryZ , da han ligger utenfor rekkevidden..
Vi håper at vi i løpet av torsdag skal få land under beina igjen, men det er forsatt mange nm igjen.
Alt går i det vante, så kapteinen melder alt er vel ombord.

2 kommentarer til “30. Mai, humpete strekning i Atlanteren”


  1. 1 Arne

    Vi følger nøye med på seilasen og sjekker hver dag om det er noe nytt. Høres ut som dere har en fin seilas og at mannskapet fungerer.
    Idag, 31.5 ønsker vi å gratulere pappa’n til en gutt som er 15 år i dag. Melder om regn her i dag, men ser frem til en fantastisk seilhelg med mye sol….
    Ship’o'hoi fra Jan van Gent

  2. 2 Kari-Anne

    Vi følger med. Skjønner wt det Ikke bare er solskinnseilas om dagen. Ta det kulig, rev ned og kom trygt i havn :) God seilas videre :)

Skriv en kommentar